Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație alarmantă în Calafat. Oamenii se plâng de câinii care umblă pe străzi. O femeie a fost mușcată de cinci ori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație alarmantă în Calafat, unde câinii comunitari stau pe străzile orașului, pentru că Primăria nu are oameni care să îi prindă.

Adăpostul de la marginea localității este funcțional, însă acolo nu există niciun câine. În ultimele luni, mai mulți localnici au fost mușcați de câini și au ajuns la spital.

O femeie spune că a fost mușcată de câini de cinci ori și că a trimis numeroase petiții la Primăria Calafat și Prefectura Dolj, în care și-a prezentat nemulțumirile. Povestește că a ajuns la spital din cauza atacurilor de panică și, ca să poată să iasă din casă, spune că încearcă să țină câinii la distanță cu un baston.

Olga Manea, victimă: „Am fost atacată de n ori, eu nu am curajul să mă duc acasă în curtea blocului, să duc gunoiul la tomberon”.

Reporter: Ați făcut atacuri de panică?

Citește și
caine agresiv
Ce trebuie să faci dacă ești atacat de câini agresivi. Primul lucru, și cel mai important, care îți va salva viața VIDEO

Olga Manea, victimă: „Da, vai de capul meu, nu puteam nici noaptea să dorm și acum de când a mușcat-o pe prietena mea un câine, nu pot să mă liniștesc zi și noapte”.

În ultimele luni, tot mai multe persoane susțin că au fost atacate de câinii vagabonzi.

Maria Ștefan, localnică: „Eram cu nepoțica jos, la Dunăre, și dacă nu erau patru femei să ne înconjoare să scăpăm, nu știu ce s-ar fi întâmplat. Ia, uitați, chiar acum trece un câine”.

O explicație pentru numărul mare de câini de pe străzile orașului ar fi și faptul că unii ar fi fost aduși cu mașini din alte localități, susțin localnicii.

Ion Tudoiu, localnic: „Noi ne ferim seara să ieșim în oraș prin faptul că sunt câini și devin din ce în ce mai agresivi. Eu stau aproape de gară, vin astea cu alte mașini și lasă câinii acolo”.

Autoritățile locale se plâng că nu au avut oameni care să prindă câinii.

Cosmin Catrina, administrator al Primăriei Calafat: „Am avut o problemă cu personalul adăpostului, nu am mai avut oameni care să prindă efectiv câinii. Sperăm ca în maxim două luni de zile să începem prinderea câinilor cu aceasta armă tranchilizantă, și să rezolvam această problemă”.

Reprezentanții Primăriei Calafat susțin că ar putea să prindă cu ajutorul armei cu tranchilizant până la 20 de câini pe zi, dar abia peste două luni, angajații Primăriei vor începe să captureze animalele, pe teren.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult