Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SINDALIMENTA: Riscul ca unele fabrici din industria alimentară să-şi oprească activitatea este foarte mare

Depistarea pozitivă cu coronavirus a unui angajat la o fabrică din industria alimentară va duce la închiderea acelei fabrici, astfel că riscul ca unele unităţi de producţie din industria alimentară să-şi oprească activitatea este foarte mare.

 

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu, a solicitat Guvernului să adopte măsuri pentru sprijinirea industriei alimentare în contextul crizei provocate de coronavirus.

”În ceea ce priveşte industria alimentară, solicităm în regim de urgenţă ca Guvernul să-şi facă timp pentru a stabili împreună cu organizaţiile din sector un set de măsuri care să sprijine producţia de alimente într-o perioadă în care se aşteaptă ca multe firme să-şi diminueze activitatea, iar altele chiar să falimenteze.

Măsurile pe care Guvernul trebuie să le adopte trebuie să împiedice acest lucru. Riscul ca unele fabrici din industria alimentară să-şi oprească activitatea este foarte mare în această perioadă, deoarece acest lucru se va întâmpla la primul angajat depistat pozitiv cu coronavirus”, spune Frumosu.

Citește și
Un studiu al Universității București arată că noul coronavirus a intrat în țară pe coridoarele de migrație
Studiu al Universității București: Coronavirusul a intrat în România pe coridoarele de migrație

Companiile au propriile reguli de prevenție

”Deocamdată, companiile şi-au făcut propriile reguli de combatere a contaminării, dar acest lucru nu poate suplini pe deplin lipsa unui plan integrat, la nivel naţional, de prevenţie.

Sunt încă multe întrebări la care antreprenorii din industria alimentară aşteaptă răspunsuri din partea Guvernului, iar cu cât ele vor veni mai repede, cu atât sectorul va avea mai puţin de suferit”, a afirmat președintele SINDALIMENTA.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult