Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Simbolurile războinice ale Moscovei, interzise în Republica Moldova. Ce legătură au cu Ștefan cel Mare

Potrivit pressHUB.ro, parlamentul de la Chișinău a interzis categoric folosirea simbolisticii de război a Rusiei – literele „Z” și „V” și panglica bicoloră negru-portocalie. Însă, decizia este contestată de opoziția comunistă.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Simbolurile proruse folosite pe frontul din Ucraina, precum literele „Z” și „V”, dar și panglica bicoloră negru-portocalie (numită și panglica Sfântul Gheorghe), au fost interzise de parlamentul de peste Prut.

Decizia, însă, este contestată de opoziția socialistă și comunistă de la Chișinău, despre care spune că ar fi provocatoare, că dezbină societatea și că îngrădește libertatea de exprimare, notează sursa citată.

Tot opoziția de la Chișinău mai consideră că prin această hotărâre, parlamentul Republicii Moldova „se ocupă de prostii” și că, astfel, ncearcă să deturneze discuțiile care țin de propaganda și simbolurile Rusiei către problemele economice cu care se confruntă țara.

Citește și
soldati, Rusia, rusi,
Rușii au pierdut în războiul din Ucraina peste 210 ofițeri. Pregătirea unui pilot ia 14 ani și 14 milioane de dolari

Vladimir Voronin, liderul comuniștilor din Republica Moldova, recomandă autorităților să studieze istoria și să vadă că „Ștefan cel Mare se folosea de panglica Sfântului Gheorghe, la fel ca și toți ceilalți eroi din povești, din fabule, din istorie”.

Articolul integral poate citit pe pressHUB.ro

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult