Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului Dinu Săraru a fost depus la Teatrul Naţional. Când și unde va fi înmormântat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului Dinu Săraru a fost depus astăzi la Teatrului Naţional din Bucureşti. Omul de cultură s-a stins din viață sâmbăta, la vârstă de 92 de ani.

Sicriul a fost depus în Sala de Marmură a Teatrului Naţional din Bucureşti, instituție pe care a și condus-o la începutul anilor 2000.

Zeci de oameni au venit să aducă flori și să aprindă o lumânare la căpătăiul lui Dinu Săraru.

A fost unul dintre cei mai de seamă scenariști români, a fost scriitor, publicist și om de teatru, dar și membru fondator al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Dinu Săraru şi-a pus amprenta asupra destinului profesional al mai multor generaţii de artişti, ca director de teatru iar contribuţiile sale în domeniul cultural au fost recunoscute şi onorate cu numeroase distincţii, printre care titlul de Cavaler al Ordinului Naţional „Steaua României”.

Slujba înmormântării va avea loc marți, la ora 09.00, la Catedrala Arhiepiscopală din Ramnicu Vâlcea și va fi îngropat, așa cum și a exprimat dorința înainte de moarte, la Casa memorială „Dinu Săraru” din localitatea Slătioara.

Citește și
Boris Akunin
Moscova l-a clasificat pe Boris Akunin, celebrul scriitor aflat în exil, drept agent străin

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult