Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sf. Parascheva, cel mai mare pelerinaj din ţară. De ce a făcut un bărbat LIVE pe Facebook

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toate drumurile din Iaşi au dus spre Catedrala Mitropolitană, locul unde în aceste zile se desfăşoară cel mai mare pelerinaj al ortodoxiei.

 

Cu speranță și rugăciune în suflet, mii de pelerini au așteptat o noapte întreagă să se închine la Moaștele Cuvioasei Parascheva.

Pe timpul nopţii temperaturile au scăzut până la 7 grade, iar ceaiurile calde au fost la mare căutare.

Oamenii au venit din toate colţurile ţării şi au aşteptat la rând chiar şi 11 ore pentru a ajunge la racla Cuvioasei Parascheva. Cei mai mulţi au ţinut să ducă şi rudelor sau prietenilor flori şi buchete de busoioc.

Bărbat: Dumnezeu ne-a dat puterea să stăm. Am mai ieşit de la rând, am mai stat. Reporter: Aţi luat iconiţe, busuioc? Bărbat: Da, suntem fericiţi! Este un vis împlinit.

Citește și
parascheva
Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva. Ce nu ai voie să faci pe 14 octombrie

Pe timpul nopţii şi multe familii tinere au aşteptat la rândul întins pe mai bine de doi kilometri.

Bărbat: "Venim în fiecare an, să aducem un omagiu Sfintei Parascheva. Facem un mic sacrificiu că să ne poată ajuta şi să avem trecere în fata necazurilor vieţii".

Reporter: De ce ai venit aici? Fetiță: Ca să mă închin. Reporter: Şi pt ce te-ai rugat tu astăzi? Fetiță: Să fie mami şi tati sănătoşi.

Şi această femeie din Galaţi, însoţită de fiica ei, a ţinut să ajungă să se roage să-i fie alinata suferinţa şi să fie sănătoasă pentru a-şi creşte copilul.

Femeie: ”Am avut un accident şi mi-a declanşat zona zoster pe nervul sciatic şi mă chinui de patru ani”.

Reporter: De ce ai venit tu astazi la Sfânta Paracshiva? Fetiță: Să maărog la Doamne Doamne să învat bine.

Nu puţini au fost cei care au ţinut morţiş să împartă bucuria de a fi pelerin cu cei de peste graniţă. Acest bărbat a făcut live pe o reţea de socializare minute în şir pentru fiul său, plecat în Anglia.

Bărbat: "Le explic ce frumos s-a organizat şi ornamentat aici la Sfânta. Copiii sunt în Anglia, trec cu ei pe acolo . Vin de ani buni pe aici şi simt cea mai mare bucurie când sunt pe aici şi mă rog pentru toată lumea, tot ce există pe faţa Pământului".

Oamenii au venit pregătiţi şi pentru vreme rea, iar cei mai friguroşi au avut în bagaje paturi şi haine groase.

Până acum peste 20 mii de credincioşi s-au închinat la racla. Diseară va avea loc Calea Sfinţilor, când racla cu Sfintele Moaşte va fi purtată în procesiune prin tot oraşul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult