Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Şezătoare tradiţională" în Bacău, datând tocmai din 2015. "E un lucru de suflet"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O șezătoare ca pe vremea bunicilor noastre a fost pusă la cale ieri de gospodinele de pe Valea Asăului, din Bacău.

Cu haine de sărbătoare și mese îmbelșugate, au așteptat oaspeți din tot județul, așa cum fac de patru ani încoace. Pe lângă bucate alese, musafirii au fost întâmpinați și cu obiceiuri păstrate din strămoși. De exemplu, copiii au aflat cum se încondeiază ouăle de Paşte.

Deşi oaspeţii au fost mulţi, gospodinele nu s-au lăsat prinse pe picior greşit. Îmbrăcate în straie populare, au gătit bunătăţi de toate felurile, dar nu au uitat că suntem în Postul Paştelui.

"Am pregătit sărmăluţe de post o ţuică fiartă, un vin fiert, că e cam rece afară şi muzica să dansăm să ne simţim bine”, spune un gospodar. "S-a pregătit fasole în mai multe feluri, prăjituri. Şezătoarea e un lucru de suflet pentru gospodine."

Invitaţii nu au rezistat tentaţiei şi au gustat din fiecare preparat. Ocupaţi au fost şi copiii care au ajuns la şezătoarea de pe Valea Asăului. Iar femeile nu au dat uitării nici obiceiul moştenit de la străbuni -torsul lânii.

Citește și
brondosi maramures
Tradiții românești în costume de 1.000 de euro. Reacția turiștilor străini

Şezătoarea gospodinelor de pe Valea Asăului a ajuns la a patra ediţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult