Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Semnal de alarmă tras de Asociația Farmaciilor Veterinare: ”Viața a milioane de animale din România este în pericol”

Asociația Farmaciilor Veterinare consideră că viața a milioane de animale din România este în pericol din cauza legislației în domeniu.

Asociația Farmaciilor Veterinare solicită Parlamentului reluarea procesului legislativ în ceea ce privește mai multe prevederi care fac obiectul proiectului de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, ținând cont de faptul că modificările preconizate încalcă mai multe dispoziții legale naționale și europene.

Asociația apreciază că adoptarea legii în forma adoptată tacit de Senat și aflată în prezent în Camera Deputaților (cameră decizională) va avea un puternic impact negativ asupra industriei farma veterinare, asupra producătorilor industriali din zootehnie, cât mai ales asupra micilor ferme care vor avea dificultăți majore în asigurarea sănătății și tratamentului animalelor.

O situație mai mult decât critică se va regăsi în domeniul oieritului, unde accesul la tratamentul animalelor va deveni imposibil, susține asociația.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult