Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Controale la benzinării. Guvernul: ANPC a controlat peste 70 de stații și a dat amenzi de 370.000 de lei

În urma exploziei de prețuri ale carburanților la unele benzinării din țară Guvernul a solicitat ANPC, ANAF și Consiliului Concurenței să controleze rețelele de vânzări.

Până în acest moment au fost controlate de către ANPC peste 70 de stații care vând carburanți și au fost aplicate amenzi de circa 370.000 de lei, dintre care suma de 100.000 de lei a aplicată unui furnizor din România care deține 215 de stații. Pe lângă amendă firma a primit și un ordin ANPC de încetare a practicilor incorecte, după cum a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, la finalul ședinței de guvern. 

Proprietarul benzinăriei din Beiuș, devenit celebru pentru că a cerut un preț de 11 de lei pe litru, a fost amendat cu 35.000 de lei și a primit și un ordin de încetare a practicilor incorecte, care include și obligația de a reveni la prețul anterior. 

Inspectorii ANPC au dat alte patru decizii de încetare a practicilor incorecte și de revenire la condițiile comerciale înainte de momentul respectiv în județele Cluj și Galați. 

 

Citește și
viata noua
Femeile din Ucraina care au rămas la noi în țară încep deja să se integreze pe piața muncii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult