Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sectorul 4 din București vinde blocatoare pentru locurile de parcare. Prețul este însă piperat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bucureștiul este orașul contrastelor când vine vorba de parcările de reședință. Mai nou, una dintre primăriile de sector a început să vândă aparate care blochează un loc de parcare atât timp cât proprietarul este plecat.

Nu este ceva inedit în București, deși alte administrații locale au interzis de mai mulți ani astfel de practici.

Nici sumele pentru astfel de echipamente nu sunt mici, dar sunt mulți cei care apelează la această soluție.

Primăria Sectorului 4 al Bucureștiului a intrat pe piața dispozitivelor de blocare a locurilor de parcare. Cei care stau în acest sector își pot cumpăra de la administrația locală astfel de dispozitive. Însă prețul nu e deloc unul mic.

Un astfel de aparat împiedică alți șoferi să parcheze pe un loc plătit și costă aproximativ 1.300 de lei, dacă este achiziționat de la Primăria Sectorului 4.

Citește și
carabinieri politie italia
Un tânăr român, găsit carbonizat într-o parcare subterană. Mama sa l-a recunoscut după ce a vizionat o filmare

Cei care își doresc un astfel de dispozitiv vor plăti un avans de 400 de lei, pentru rezervarea echipamentului, iar restul sumei în momentul în care acesta va fi montat. Părerile sunt însă împărțite. Sectorul 4 are aproape 49.000 de locuri de parcare de reședință.

-Este necesar să punem. Nu sunt suficiente locuri și na.

-Îl găsești ocupat?

- În permanență, de obicei vedem dacă are posesorul autoturismului numărul de telefon, sunăm.

(...)

-N-am simțit nevoie să-mi pun, nu e ocupat atât de des.

-Aveți loc de parcare de reședință?

-Da. Am aplicat online și a durat probabil un an și un pic până mi se alocase.

-Cât plătiți pentru locul acela?

-500 de lei pe an.

Nu sunt singurii care au apelat la această soluție. În sectorul 5 există o hotărâre încă de anul trecut, prin care cei care au un loc de parcare închiriat pot plăti 10 lei pe lună pentru un aparat care îl blochează.

Rareș Hopincă, city manager Sector 5: „În momentul de față, în Sectorul 5 există 21.500 de locuri de parcare, dintre care 2.000 au fost construite în ultimele 12 luni. Chiar și așa, suntem la momentul la care suntem deficitari cu 8.500 de locuri de parcare. Începând din anul 2022 se pot monta blocatoare pentru locurile de parcare, s-au montat până acum peste 300 de blocatoare și tocmai am mai achiziționat încă un lot de 500 pe care am început să le montăm, pentru că avem aproape 400 de noi cereri de blocatoare"

În celelalte patru sectoare ale Bucureștiului, blocarea locurilor de parcare este interzisă încă din 2008.

În Capitală sunt puțin peste 230.000 de parcări de reședință, în condițiile în care până anul trecut peste 1,5 milioane de mașini erau înmatriculate în București, arată datele Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult