Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schema prin care un preot și funcționari de la CAS Galați ar fi decontat fictiv 1,4 milioane de lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fraudă de proporţii în sistemul de sănătate din judeţul Galaţi. Un preot din Tecuci şi câţiva funcţionari de la Casa de Sănătate şi de la spitalul din localitate sunt acuzaţi că au decontat fictiv peste 1,4 milioane de lei.

Aceştia au înfiinţat 3 firme care ofereau servicii de îngrijire la domiciliu în contul unor pacienţi care nu ştiau că în numele lor alţii fac avere. Procurorii au audiat zeci de persoane.

Reţeaua, formată dintr-un preot, medici de familie, asistenţi şi funcţionari de la Casa de Asigurări a judeţului Galaţi, a funcţionat ireproşabil doi ani, spun procurorii. Indivizii au creat 3 firme, două cu sediul în Tecuci şi una cu sediul în Nicorești.

În acte, indivizii susţineau că îngrijesc bolnavi la domiciliu şi decontau totul. În realitate însă, anchetatorii suspectează că niciun pacient nu a beneficiat de aşa ceva.

Procuror Paula Marcu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi: "Au fraudat bugetul CAS Galaţi prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor documente medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul Casei de Asigurări."

Citește și
DIICOT
Trei români, reținuți după ce au escrocat persoane din 19 țări. Victimele, păcălite online

Una dintre firme, care este cercetată pentru o fraudă de 155.000 de lei, a fost înfiinţată pe numele soţiei unui preot de 57 de ani din Tecuci. Ceea ce încalcă statutul Bisericii Ortodoxe Romane, care prevede ca preoţii şi familiile acestora nu au voie să desfăşoare activităţi economice. Aşa că locuinţa parohială a fost percheziţionată. La fel şi birourile de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Dr. Mihaela Docan, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi: "La Biroul de Evidență Asigurări şi în biroul unde se primesc dosarele de îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale. Nu au ridicat niciun act. Au fost plecate pentru audieri patru persoane." Poliţiştii au ridicat din cabinetele, dar şi de la domiciile câtorva medici de familie, aproape 200.000 de lei, 5000 de euro, 900 de dolari şi 100 de lire sterline. Până acum, 6 persoane au fost reţinute.

Gigel Potrivitu, avocatul preotului: "E prima situaţie când se propune arestarea preventivă, într-o astfel de gen de speţă. Până acum, celelalte dosare cu medici, cu asistente, cu farmacişti, s-au judecat în stare de libertate."

Membrii reţelei sunt cercetaţi pentru fraudă informatică, uz de fals, influenţarea declaraţiilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult