Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Scara Sfântă", pe care a urcat Iisus înainte de răstignire, dezvăluită după 300 ani. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cele 28 de trepte de marmură ale "Scării Sfinte" sau "Santa Scala" pe care Iisus Hristos a urcat acum 2000 de ani spre a fi judecat de Pilat au fost dezvăluite, în premieră, în urma unui proces de renovare.

Evenimentul istoric a avut loc în biserica Biserica "Santa Scala", fostul palat papal, la Vatican, unde scara a fost adusă de la Ierusalim în secolul al IV-lea de către Sfânta Elena, mama Sfântului Constantin cel Mare.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL

Treptele de marmură au fost acoperite cu lemn, în 1723, pentru a fi protejate, însă, acum au fost restaurate în urma unui proces care a durat mai mulți ani.

Astfel, pentru prima dată după 300 de ani, scările de marmură pot fi admirate de credincioși, care le urcă în genunchi pentru a rememora sacrificul lui Iisus pentru oameni, scrie Daily Mail.

Citește și
bani bagaj
Suma uriașă de bani descoperită pe corpul și în bagajul unui turc, în Vama Giurgiu

Trei cruci mici de bronz marchează locul unde se crede că sângele lui Iisus a căzut pe scări, rămânând întipărit în marmură.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult