Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Savantul Luc Montagnier a murit. Virologul a primit premiul Nobel pentru medicină și critica vaccinurile antiCovid

Luc Montagnier a murit. Savantul francez Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în urma descoperirii virusului HIV, care provoacă SIDA, a decedat marți, 8 ferbruarie, la vârsta de 89 de ani.

Luc Montagnier a murit la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris, a anunţat joi primarul oraşului, Jean-Christophe Fromantine, potrivit AFP, Reuters, agenții preluate de Agerpres.

Cercetătorul premiat cu Nobel a ajuns însă în ultimii ani o figură controversată, întrucât s-a alăturat curentului antivaccinist, susținând că vaccinurile antiCOVID pe bază de ARN sunt nocive și în niciun caz nu trebuie utilizate la copii. De altfel, el a fost văzut la mai multe proteste de stradă, luna trecută.

Luările sale de poziţie au stârnit discuţii aprinse şi i-au adus condamnarea unora dintre colegii săi.

După declaraţii repetate din 2017 împotriva vaccinurilor, el a venit în ultimii doi ani cu ipoteze despre coronavirusul responsabil de pandemia de COVID-19 ce au fost considerate controversate de comunitatea ştiinţifică.

Citește și
Luc Montagnier
Luc Montagnier, profesorul care a luat Nobel pentru descoperirea HIV, reia cercetarile in Romania

Montagnier a declarat că în opinia sa coronavirusul a fost creat într-un laborator din China.

Luc Montagnier a primit premiul Nobel pentru Medicină în 2008 pentru identificarea, în 1983, a virusului HIV împreună cu colegii săi de la acea vreme, Françoise Barré-Sinoussi şi Jean-Claude Chermann.

Biologul va rămâne pentru totdeauna asociat cu descoperirea virusului imunodeficienţei umane (HIV), care provoacă SIDA.

Montagnier s-a născut în 1932 în Franţa şi a obţinut un doctorat în virologie la Universitatea din Paris.

El a devenit apoi directorul Fundaţiei Mondiale pentru Cercetarea şi Prevenirea SIDA.

Luc Montagnier a făcut descoperiri semnificative cu privire la natura virusurilor şi a contribuit la înţelegerea modului în care virusurile pot altera informaţia genetică a organismelor gazdă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult