Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Satul unde oamenii stau de pază cu rândul de teama mistreţilor. Porcii atacă în plină zi

Your browser doesn't support HTML5 video.

E prăpăd în judeţul Bacău, pe hectare întregi cultivate cu porumb şi floarea-soarelui. Porcii mistreţi i-au adus pe agricultori la capătul răbdării.

Oamenii spun că mai bine de un sfert din recolta de anul acesta, şi aşa sărăcită de ploile din iulie, a fost distrusă de sălbăticiuni. De două luni încoace, în fiecare noapte sunt nevoiţi să stea de pază pe câmp, şi să gonească mistreţii cu focuri şi zgomot.

De când a început să se coacă porumbul, agricultorii îşi veghează terenurile noapte de noapte. Fermierii aprind focuri şi fac zgomote puternice în speranţa că vor ţine la distanţă porcii mistreţi.

Oamenii spun că animalele s-au învăţat cu focul şi zgomotele. „Şi cu tunul, şi nici de foc nu se mai feresc.”

Animalele înfometate trec repede de la o cultură la alta. O turmă de 10 mistreţi poate distruge chiar şi 10 hectare de porumb într-o noapte, se plâng localnicii.

Citește și
mistreti agricultori
Mistreții fac ravagii în Bistrița Năsăud. La cât se ridică pagubele

„Uitaţi cum 80% din cultura este compromisă. Uitaţi ce-i face la porumb. Ia 2 guri şi merge mai departe şi tot tăvăleşte până decimează cultură”, spune un agricultor.

Sălbăticiunile au început să apară nestingherite şi în toiul zilei. "A început recoltatul la floare şi din urma combinei căuta rămăşiţe, iar porcul la spatele lui. A început să strige la colegi după ajutor”, povesteşte un localnic.

Oamenii spun că situaţia trenează de peste 2 ani de zile.Pentru că solicitările lor au rămas fără răspuns, au încetat să mai spere la vreun sprijin din partea autorităţilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult