Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șase jurnaliști din Azerbaidjan, ridicați de poliție pe baza unor „false” acuzații. Alți zece jurnaliști, aceeași soartă

Șase jurnaliști opozanți puterii au fost reținuți de poliția din Azerbaidjan, pe baza unor acuzații de comerț ilegal cu valută, considerate complet „false”, de către redactorul lor șef, fiind vorba despre arestări politice.

Regimul politic azer, care nu tolerează nicio opoziţie, şi-a înmulţit de mai multe luni urmăririle în justiție împotriva puţinilor reporteri independenţi care mai lucrează în această ţară.

Poliţia a percheziţionat miercuri birourile de la Toplum TV, arestând şase angajaţi şi un militant politic, a anunţat joi Khadija Ismailova, redactor-şef al postului. Potrivit acesteia, arestările sunt bazate pe „false acuzaţii de comerţ ilegal cu valută".

„Nu există o explicaţie rezonabilă pentru ceea ce se întâmplă. Se pare că ţara vrea să elimine complet media independente, ca să nu mai existe platforme pentru opinii critice", a denunţat ea.

Un tribunal din Baku, capitala azeră, urmează să ia o decizie în următoarele 48 de ore cu privire la plasarea în arest provizoriu a persoanelor arestate.

Citește și
zimbri
România se implică în repopularea Caucazului cu zimbri. O femelă crescută în Târgu Mureș va ajunge în Azerbaidjan

Ministerul de Interne azer a confirmat că a percheziţionat birourile Toplum TV.

Începând din noiembrie, cel puţin alţi zece jurnalişti care lucrează pentru diverse mass-media de investigaţie sau care urmăresc afaceri de corupţie au fost arestaţi în Azerbaidjan.

În decembrie, ONG-ul Amnesty International a calificat acuzaţiile împotriva lor drept "false" şi a declarat că cele mai recente arestări reprezintă „o escaladare a represiunii".

Reporteri fără Frontiere (RsF) a evocat la rândul său „o vânătoare de jurnalişti de la cele câteva media încă independente care operează pe teritoriul azer".

Azerbaidjanul, condus din 2003 de Ilham Aliev, este acuzat de mai multă vreme că sufocă media critice şi libertăţile fundamentale din ţară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult