Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salvatorii români, primiți cu aplauze și îmbrățișări de comunitatea turcă din România. S-au întors de la intervenții

Your browser doesn't support HTML5 video.

După zece zile de eforturi pentru salvarea celor prinși sub tone de moloz, în Turcia devastată de cutremur, primii salvatori români au revenit în țară.

Sunt medici, asistenţi SMURD și pompieri specializați în misiuni de căutare-salvare, cu ajutorul câinilor. Au fost așteptați la aeroport inclusiv de turcii de la noi din țară, care i-au primit cu aplauze și îmbrățișări.

Salvatorii s-au întors acasă cu două aeronave - Spartan și Hercules, care au aterizat aproape de miezul nopţii la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Au fost întâmpinaţi cu flori, de oficialii români.

La ceremonia de primire au venit și membri ai comunităţii turce din România, care au afișat steagurile celor două țări unite de această tragedie. Recunoscători pentru efortul depus, i-au primit cu aplauze.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României: „Prin devotament, curaj, profesionalism, ați făcut cinste României și ați dat dovadă de maximă umanitate. Vă mulțumesc, bine ați venit acasă, și meritați să vă odihniți după cele zece zile în care ați făcut totul pentru a salva vieți.”

Citește și
blocuri
Cum se desfășoară verificarea rezistenței la cutremur a unei clădiri. Doar 2.700 de imobile din București sunt expertizate

Timp de zece zile, românii noştri au căutat fără oprire supraviețuitori în grămezile uriașe de moloz. Au reușit să salveze patru suflete.

Așa au scos de sub dărâmături un adolescent de 16 ani, în partea de nord-vest a orașului Antakya. Au ajuns la el după 20 de ore extenuante, în care au săpat un culoar către victimă.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: „Și de această dată eroii noștri, un exemplu de solidaritate demn de urmat.”

Raed Arafat: „Și bine ați revenit acasă, încă o dată”

În zonele din Turcia, grav afectate de cutremur, mai sunt 59 de salvatori români.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult