Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a colindat în pas de defilare în Caracal. Militarii români, polonezi și macedoneni se pregătesc de venirea lui Moș Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a colindat, miercuri, în pas de defilare, pe străzile din Caracal, unde militari români, polonezi și macedoneni au organizat un eveniment în așteptarea lui Moș Crăciun.  

Au împărțit nuci, mere și au organizat un mic spectacol spre încântarea localnicilor. Evenimentul ar putea deveni o tradiție, spun militarii.

Militari de la Garnizoana din Caracal, însoțiți ce camarazii portughezi și macedoneni dizlocați la noi în țară au pornit în marș pe străzile din Caracal.

În timp ce pe fundal se auzeau colinde, au împărțit nuci și mere alături de mai multe ajutoare costumate în Moș Crăciun.

Georgiana Murariu: „Împărțim cadouri pentru copii, pentru oameni din localitate, adică vrem să aducem spiritul Crăciunului în Caracal”.

Citește și
gheorghe dinca - 1
Sentință record în cazul lui Gheorghe Dincă, „monstrul din Caracal". Pedepse cumulate de 108 ani | FOTO

Programul pregătit de militarii portughezi a fost răsplătit de localnici cu aplauze.

Locotenent colonel Mazere Andrei, comandant Batalionul 22 Infanterie Romanați: „Cel mai important era să aveți sufletul la dumneavoastră și un important accesoriu: căciula de Moș Crăciun. Mulțumim că ați venit într-un număr atât de mare, ne bucurăm că au putut face parte din grupul nostru de colindători personalul portughez și personalul macedonean”.

Este pentru prima data când se organizează un astfel de eveniment în Caracal, iar localnicii au fost incantați.

Localnic: „Îmi pare bine că se interesează de sărbătorile noastre, dacă nu le știu să le învețe și învețe și ei. Și macedoneni și portughezi, că o să ajungă și românii să le învețe pe ale lor”.

Localnică: „Într-adevăr se vede că se respectă cu adevărat spiritul de Crăciun. E o plăcere că nu prea s-a întâmplat până acum”.

Localnic: „Este o oportunitate. Eu sunt pensionar militar. Sunt cumva cu sufletul la armată. Cu siguranță vor face schimb de tradiții”.

Militarii vor ca acest eveniment aibă loc de acum în fiecare an, la Caracal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult