Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii cheltuie o avere pe nunți. Câți bani sunt alocați pentru astfel de evenimente

Your browser doesn't support HTML5 video.

August este, mai ales în Occident, luna concediilor, iar mulți români care lucrează în străinătate vin zilele acestea acasă la cei dragi.  

Unii au de terminat lucrări la casele pe care și le ridică sau participă la nunțile unor rude sau prieteni.

Sunt cupluri care au invitații chiar și la 20 de astfel de evenimente în decurs de câteva săptamâni, așa că au rezervat bugete generoase.

Românii din diaspora vin acasă pentru a-și face nunta

Un cuplu de tineri a venit acasă, în Țara Oașului, pentru nuntă. Lucrează în străinătate de șapte ani și sunt deja căsătoriți, dar nu au apucat să organizeze petrecerea până acum. Ca să ducă totul cu bine până la capăt, cei doi și-au luat concediu prelungit, din iulie până în septembrie.

Cuplul mai are și alte angajamente: alte 20 de nunți la care trebuie să participe.

Citește și
romani diaspora
Statul oferă 200.000 lei românilor din diaspora care vor să-și deschidă o afacere în România. Sunt doar 79 de doritori

Cuplu: „Suntem plini până peste cap cu nunta noastră și alte nunți. O nuntă ține trei zile aici. Ar ajunge între 60-70 de mii de euro, poate mai mult”.

La muncă în concediu

Și familia Feher are concediul plin. Oamenii locuiesc de mulți ani în Marea Britanie, dar și-au ridicat și două case în România, la Racșa, în care stau ei, copiii și socrii. Acum au venit să construiască două garaje și o terasă.

Floarea Feher: „Niciodată nu venim acasă la odihnă. Având în vedere că avem de participat la 10 nunți, am alocat 2.000 de lire, plus minus. Pentru conctrucții, iar un buget".

Așadar, vacanța este în principal administrativă pentru cei mai mulți.

Româncă din Italia: „Să zic adevărul...acte la copii, cel mai important. De asta am și venit”.

Românii din străinătate își trimit copiii acasă pentru a învăța limba

Stabiliți de mult în alte state, unii își trimit doar copiii în țară ca să învețe limba română, dar și noțiuni de istorie sau geografie pe care altfel nu ar avea de unde să le deprindă. La Sângeorz Băi, în Bistrița-Năsăud, 130 de copii sunt într-o tabără organizată.

Larisa Axinia, coordonator: „Obiectivele acestor tabere sunt foarte clare: tinerii să se întâlnească, să lege relații de prietenie și, în același timp, să vorbească în limba română”.

De la începutul verii și până acum, alți peste o mie de copii și adolescenți au fost în aceeași tabără. Participarea este gratuită.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult