Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România este țara școlii fără școală. Tot ce ține de sistemul de educație se află în coada listei de priorități

Your browser doesn't support HTML5 video.

România este țara școlii fără școală, în care cei responsabili promit că elevii vor avea un spațiu decent, apoi lasă tot ce ține de sistemul de educație în coada listei de priorități.

Vă prezentăm astăzi situația a două școli, una în Gherla, abandonată, în timp ce copiii sunt înghesuiți în clădiri vechi. Iar cealaltă, în Vedea din județul Giurgiu, care există numai în rapoartele mincinoase, depuse la inspectorat.

În loc de o școală nouă în Vedea, vedem de sus un loc gol și o pată neagră pe obrazul administrației locale.

Primăria a încheiat un contract de 80 de miliarde de lei pentru extinderea clădirii vechi. Până e gata, va pune pe terenul de sport un ansamblu de containere, cu patru clase și o cancelarie.

Andrei Găină, consilerul Primăriei Vedea: „Pe 1, vineri, vor fi amplasate aici. O să vă trimit fotografii și-o să vedeți că vor fi la termen făcute. Noi vom lucra și sâmbătă, și duminică pentru lucrul ăsta, nu vom avea zile libere.”

Citește și
scoala londra
Încă o fetiță a murit, după ce o mașină a intrat în curtea unei școli, în Londra. Copila avea doar opt ani

De promisiunile reprezentanților primăriei s-a ales praful. A apărut doar o sfoară care delimitează spațiul viran de terenul de sport. Cele 17 containere, care ar fi trebuit să ajungă acum două zile, nu sunt aici. Mai e o săptămână până începe școala, iar containerele ar trebui racordate la utilități și mobilate.

Halucinat este că directoarea școlii a raportat deja la Inspectoratul școlar că problema este rezolvată. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.

Ion Ghimpeteanu, inspector Giurgiu: „Au achiziționat containere școlare. Reporter: Și unde sunt? Ion Ghimpeteanu: Pe platou, acu acolo chiar la dumneavoastră l-am văzut amenajat. Reporter: Da, acum sunt aici. Și sunt containerele, nu?

De fapt, nu doar că modulele nu există, dar nu vor ajunge oricum și pentru un grup sanitar integrat. Pe post de toaletă vor fi folosite cabinele vechi, păstrate pe șantier. Situația a 230 de copii e acum în aer, deși primăria din Vedea se laudă că a finalizat între timp alte proiecte.

Și în Gherla, 600 de copii învață în containere sau în anexe vechi, în timp ce școala lor, la care lucrările au început acum 3 ani, e părăsită și năpădită de bălarii și gunoaie.

Femeie: „Anul ăsta n-au făcut nimic. Nimic.”

Ovidiu Drăgan, primar Gherla: „Școala trebuia să fie gata în septembrie 2021. Noi sperăm că în maxim 10 zile să începem lucrările. ”

Vom urmări și noi evoluția lucrărilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult