Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România își retrage soldații din Afganistan. 27 de militari români au murit acolo

România își va retrage forţele din Afganistan, începând cu data de 1 mai 2021. Decizia a fost aprobată, marți, în ședința CSAT.

 

 

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, CSAT a analizat şi a aprobat redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din NATO.

Redislocarea va fi etapizată şi se va derula pe parcursul următoarelor luni.

Până acum, 27 de militari de elită ai Armatei Române au căzut la datorie.

”România va retrage forțele din Afganistan coordonat cu membrii de coaliție NATO începând cu 1 mai 2021. Toți cei 615 militari și peste 80 de tone de materiale și elemente de logistică vor fi extrase cu aeronave militare naționale și ale coaliției.

Țara noastră a fost constant printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan.

Citește și
Armata SUA
SUA vor trimite întăriri temporare în Afganistan pentru a proteja retragerea coaliţiei

Mii de miliari români au participat la această misiune de-a lungul timpului, fapt care a sporit gradul lor de pregătire în condiții de luptă și a condus implicit la profesionalizarea în ansamblu a Armatei României.

Prestația militarilor români a fost întotdeauna foarte apreciată de partenerii și aliații noștri. România face parte din coaliția împotriva terorismului, iar militarii noștri care acționează în teatrele de operații și-au asumat mereu cu profesionalism și curaj riscurile și pericolele pe care le presupune lupta pe acest front.

Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare, 27 de militari de elită ai armatei române au căzut la datorie și ei vor rămâne mereu în gândurile noastre.” - se arată în comunicatul Administrației.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult