Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, gata să facă un gest care va înfuria Kremlinul. Ajutorul nesperat pe care țara noastră vrea să-l ofere Ucrainei

Your browser doesn't support HTML5 video.

România își va repara singură sistemele de rachete HIMARS pe care le-a cumpărat de la Guvernul Statelor Unitele ale Americii.

În Bacău - la Aerostar - a fost deschis, joi, un centru de întreținere. Tot acolo ar putea ajunge la nevoie și sistemele HIMARS folosite pe frontul din Ucraina.

Centrul Național de Mentenață HIMARS a fost făcut în urma parteneriatului dintre Aerostar Bacău și compania americană Lockheed Martin, cea care produce sistemele de lansatoare de rachete.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale: "România a achiziţionat de la guvernul SUA trei sisteme de lansatoare multiple de rachete HIMARS cu câte 18 instalaţii de lansare. Înfiinţarea acestui centru crează oportunitatea ca ţările din regiune ale căror armate sunt dotate cu aceste sisteme să îşi trimită tehnica pentru mentenanţă sau reparaţii aici".

Ray Pisseli, vicepreședintele Lockheed Martin: "Este o bucurie să ştim că putem participa la protejarea poporului român, creând de asemenea locuri de muncă". Paula Hartley, vicepreședintele Diviziei de rachete și sisteme de control al focului Lockheed Martin: "Va întări sistemul de apărare, economia şi securitatea. Aşa cum am văzut în Ucraina HIMARS a făcut diferenţa şi încă face diferenţa". Tot în Bacau sunt întreținute și reparate avioanele F-16 ale României și elicopterele S-70 Black Hawk din dotarea Ministerului de Interne.

Citește și
lavrov
Serghei Lavrov: „China ar putea organiza o conferinţă de pace la care să participe Rusia şi Ucraina”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult