Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România ar putea aplica "regula treimii" în privința relaxării după 15 mai. Ce presupune

Your browser doesn't support HTML5 video.

România se apropie de 12.000 de cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul deceselor a urcat la 685, iar săptămânile următoare pot atârna greu în evoluția epidemiei.

Lumea a acceptat că 1 Mai pică, în acest an, sub incidenţa Stării de Urgenţă, și și-a îndreptat speranțele către data de 15. Când autoritățile, în frunte cu președintele, au anunțat o oarecare relaxare.

Ideea este că există două tabere. Cea a oamenilor obosiţi de atâta izolare şi a celor care au mici afaceri: restaurante, frizerii, saloane, cabinete stomatologice, care s-au văzut fără serviciu, pe de o parte şi, pe de altă parte, tabăra autorităţile care vor şi trebuie să ţină epidemia în frâu, pe cât posibil.

Da, toate lumea ar vrea să se poată plimba în parc, să se tundă, să facă măcar un pic din lucrurile normale de odinioară, dar, dacă relaxarea este totală, epidemia poate lovi şi mai tare.

Ce ştim sigur, este faptul că săptămâna viitoare ni se va spune dacă, ce şi când exact urmează să ni să permită. Şi mai ştim sigur că fiecare măsură va fi luată la interval de două săptămâni şi evaluată, apoi, atent.

Citește și
panou publicitar medici
Primăria Capitalei vrea eliminarea unor panouri publicitare ”jignitoare”, care imită icoanele

Este posibil să urmăm exemplul altor ţări europene, care merg pe regulă treimii. Nu mai mult de trei persoane într-un grup, nu mai mult de o treime din scaunele de la restaurant ocupate, nu mai mult de o treime din locurile din sala de cinema vândute şi tot aşa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult