Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, ameninţată de un ciclon atlantic. Vin furtuni, grindină şi ploi torențiale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trăim un sfârşit de săptămână în care vremea ne încearcă limitele. Dacă sudul se sufocă la propriu, un ciclon vijelios format în nordul Oceanului Atlantic amenință vestul României.

Urmează ore cu furtuni, grindină şi cantităţi mari de apă. Mai multe judeţe sunt deja sub cod portocaliu de inundaţii. În Timiş şi Arad, efectele instabilităţii atmosferice s-au simţit încă de azi-noapte.

Apa care a acoperit străzile a năvălit apoi în case, iar vântul a prăvălit copacii şubrezi peste maşini.

În Timişoara, timp de o oră, a fost cod roşu de vreme severă.

Au căzut peste 60 de litri de apă pe metru pătrat, iar în aceste condiţii mai multe curţi şi beciuri au fost inundate. 250 de militari de la ISU au fost trimişi în ajutorul celor afectaţi.

Localnic: "Până aici a fost apa. Asta e un frigider, congelator, pluteşte, nici o treabă, deci cum arată, atât a fost".

Citește și
Mai multe străzi și pasaje au fost inundate, în București
Furtuna a făcut ravagii în București și Ilfov. Pasaje, intersecții și bulevarde, inundate

Un ciclon format în Atlanticul de Nord a împins spre Europa un val de aer umed care după ce a traversat vestul şi centrul continentului a ajuns la noi, în vest. În Banat, vântul a prins putere, cerul a fost brăzdat de fulgere şi a căzut grindină. În unele locuri, din cauza vijeliilor, reţeaua de electricitate a cedat.

Elena Megherea, ISU Timiș: "Pompierii timişeni au fost solicitaţi la mai multe adrese din municipiul Timişoara şi localităţile limitrofe. S-a dispus creşterea capacităţii operaţionale."

Şi în Arad a fost cod roşu de furtună.

O clădire a spitalului judeţean a fost inundată. Apa a pătruns pe holurile secţiei de fiziokinetoterapie, în unele saloane şi în cabinetele de la subsol.

În oraş, două maşini au fost distruse de arborii rupţi de vânt.

Lucrătorii companiei de apă au intervenit pe mai multe străzi unde canalizarea nu a făcut faţă canitatii mari de precipitaţi. Aversele au cumulat şi 45 de litri de apă pe metru pătrat.

Potrivit meterologilor în Banat, Crisana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei episoarele de vreme severă vor continua până mâine.

Vântul va sufla cu până la 90 de km pe h, iar cantitalile de apă vor depăşi 70 de l/mp.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult