Furtuna a făcut ravagii în București și Ilfov. Pasaje, intersecții și bulevarde, inundate

Ultima actualizare: 22-06-2020 08:03

O furtună puternică adusă de un cod portocaliu de vreme rea s-a abătut peste București, în ultima oră. Apele au inundat numeroase pasaje, intersecții și bulevarde importante.

 

 

Vijelia a lovit cu aceeași forță și localitățile aflate în partea de nord a zonei metropolitane.

Ploaia a lovit într-adevăr cu intensitate mare în toată Capitala. În Nordul Capitalei DN1 a fost inundat pe porţiune care trece pe sub pasajul Băneasa. Iar pe Bulevardul Siseşti apa a inundat carosabilul, trotuarul şi a intrat în curţile şi subsolurile oamenilor. Mai mulţi locatari au făcut baraje din saci de nisip să mai atenueze efectul inundaţiilor.

Un bărbat a fost salvat din apele Lacului Herăstrău

 

În tot acest timp pe lacul Herăstrău a început să bată şi vântul. O ambarcaţiune s-a răsturnat şi o persoană a fost salvată de pompieri. Alţi doi oameni au fost surprinşi cu barca de vijelie în mijlocul lacului şi au avut de asemenea nevoie de ajutorul pompierilor ca să ajungă la mal.

30 de litri pe metru pătrat au căzut dintr-o dată. De aceea s-au produs inundaţii în doar câteva minute.

O ploaie de şi mai mare intrensitate a avut loc în zona de nord a capitalei unde vijelia a căzut cu aproape 45 de litri pe metru pătrat. Au fost afectat localităţile Corbeanca, Baloteşti dar şi partea de est a localităţii Ştefăneştii de Jos.

Cod portocaliu de furtună în București

 

Potrivit ANM, avertizarea Cod portocaliu a fost valabilă până la ora 18:30.

Și localități din județul Ilfov s-au aflat sub avertizare cod portocaliu de poli torențiale și vijelii.

Este vorba despre localitățile Buftea, Otopeni, Periș, Gruiu, Balotești, Afumați, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Nuci, Corbeanca, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu.

Prognoză specială pentru București

 

ANM anunță, de asemenea, că în intervalul 21 iunie, ora 10.00 - 24 iunie, ora 10.00, în Capitală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și
vijelii.

În tot intervalul de prognoză, se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor putea depăși 10...20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime 14 și 17 grade.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO