Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România a demarat executarea silită a companiei Gabriel Resources pentru costurile procesului câștigat - Roșia Montană

România a demarat executarea silită a Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC).  

Statul român a demarat, prin ANAF și Ministerul Finanțelor, executarea silită a companiei pentru a-și recupera costurile de 10 milioane de dolari ale procedurii de arbitraj derulate timp de nouă ani la Washington, conform datelor Profit.

Ca urmare a acesti demers au fost respinse pretențiile Gabriel Resources la despăgubiri de miliarde de dolari din partea României pentru pretinsa blocare abuzivă a proiectului.

ANAF a pus sechestru pe participația de peste 80% din capital deținută de Gabriel Resources la RMGC. Sechestrul a fost contestat de către companie.

Pe 8 martie 2024, României i s-a dat câștig de cauză în arbitrajul de 9 ani cu Gabriel Resources, în care statului român i se ceruseră despăgubiri de miliarde de dolari.

Citește și
marcel ciolacu
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu că refuză să spună dacă RMGC vrea prelungirea licenţei de exploatare la Roşia Montană

Pe de altă parte, în cea mai recentă comunicare publică, compania spunea că e în continuare în proces de evaluare a posibilității de a solicita anularea deciziei ICSID de respingere a pretențiilor sale față de România, singura cale de atac posibilă în procedura de arbitraj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult