Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultate dezastruoase la simulările examenelor naționale. Elev: „Dacă nu iau Bac-ul mă trimite tata la căpșuni, sincer”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Simulările examenelor naționale, organizate la nivel de județ, au rezultate dezastruoase. În Maramureș, la clasele a opta n-a fost nici măcar un zece și aproape jumătate dintre participanți nu au luat au note de trecere.

În unele școli s-au prezentat doar o treime dintre elevii pe care-i așteaptă bacalaureatul.

Jumătate dintre elevii de a opta, care au dat simularea examenului în Maramureș, au luat la matematică note sub 5. La română, 40% s-au trezit sub pragul de corijență. În Olt, peste 300 dintre viitorii candidați la evaluarea națională nici măcar nu s-au prezentat la probă, deși notele nu se trec în catalog decât la cererea elevului.

Gabriela Constantinescu, directorul Școlii „Eugen Ionescu”: „Nu sunt niște rezultate care să satisfacă și să ne bucure pe noi”.

Sunt și școli în care profesorii i-au convins pe părinți și pe copii că simularea e un antrenament bun, iar nivelul real de cunoștințe poate fi îmbunătățit. Prezența a fost aproape integrală, inclusiv la viitorii absolvenți de liceu.

Citește și
amiabila online
Constatarea amiabilă online, în caz de accident rutier. Cum accesezi formularul, pas cu pas

Elev: „Sunt foarte importante simulările, pentru că ne ajută să ne pregătim pentru examen”.

Elev: „Demoralizează, dacă nu iau bacul mă trimite tata la căpșuni, sincer să vă spun”.

Mirela Șișman, directorul liceului: „Întotdeauna, la primele simulări, rezultatele sunt mai mici, e firesc până își intră în ritm, până învață... Ei trebuie să înțeleagă că aceste simulări nu trebuie luate ca o pedeapsă. Pe mine mă interesează ceea ce știu”.

Ministerul Educației a transmis că nu colectează date de la simulările județene, deoarece subiectele sunt diferite, iar rezultatele nu pot fi comparate în mod echitabil. Însă, peste două săptămâni vom avea simularea evaluării pentru elevii de clasa a opta, iar la început de martie, simularea bacalaureatului. Prima probă scrisă a examenelor naționale va fi pe 25 iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult