Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reţea de trafic de persoane. Sumele uriaşe plătite de asiatici ca să ajungă la Galaţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

O grupare specializată în traficul ilegal de migranţi, cunoscută sub denumirea "Cărăuşii", a fost destructurata la Galaţi.

Procurorii DIICOT au făcut cinci percheziţii şi au fost reţinute trei suspecţi. Membrii grupării îi ajutau pe solicitanţii de azil veniţi din zona Asiei să fugă din ţara noastră, către vestul Europei.

Operaţiunea poliţiştilor de frontieră, coordonaţi de procurorii DIICOT, a început în noiembrie 2018. Atunci, la vamă la Nădlac, a fost prins în flagrant un bărbat care încerca să scoată din ţară patru fugari ascunşi într-o dubă de marfă.

Mergând pe fir, anchetatorii au dat peste o adevărată grupare care îi racola pe solicitanţii de azil în România, veniţi din diferite ţări din Asia. Pentru sume cuprinse între 500 şi 2000 de euro, acestora li se promitea că vor fi ajutaţi să treacă graniţa prin vestul ţării şi să fugă în alte state europene.

La percheziţiile care au avut loc de dimineaţă, au fost confiscate 29 de telefoane mobile şi aproape 6 mii de euro. De asemenea, au fost reţinuţi trei bărbaţi, care urmează să fie prezentaţi la instanţă cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Citește și
camatari dusi la DIICOT
Tinere obligate să se prostitueze de o grupare din sudul țării. Ce i-a făcut liderul unei minore

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult