Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Record la numărul românilor care și-au petrecut Paștele în Grecia. Unii s-au oprit în Bulgaria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Paștele a fost anul acesta un bun prilej pentru mulţi să încuie uşa în urma lor şi să îşi anunţe potenţialii musafiri că au plecat în Bulgaria, sau în Grecia.

Vecinii de la sud de Dunăre confirma că au avut în jur de 15.000 de oaspeţi cazaţi în regim all inclusive. La rândul lor, hotelierii din Thasos se laudă că n-au mai avut atât de mulţi clienţi în această perioadă, de 10 ani.

Mii de români au mâncat şi au dansat de Paște în Thassos, Halkidiki, Corfu, Kavala sau Atena.

În săptămâna mare, feriboturile care mergeau spre Thassos au fost pline de turiști de la noi. Vremea a fost plăcută, iar unii au făcut baie, deşi marea nu avea mai mult de 16 grade.

Dan Adrian Drăgan, reprezentant forum Grecia: „Turiștii au început să vină în Grecia încă de miercuri, în număr foarte mare, iar după cum spun autoritățile, se pare că pentru acest Paşte am atins un record al ultimilor 10 ani în ceea ce privește numărul turiștilor"

Citește și
politie grecia
Tragedie rutieră în Grecia. Cinci migranți au murit încercând să treacă frontiera pe contrasens

Romanii au preferat Grecia pentru că au putut să asiste şi la slujba de Înviere.

Cât a costat sejurul de paște în Bulgaria

Alţii 15.000 de conaţionali au mers în Bulgaria.

Au optat în principal pentru 3 nopți de cazare, la hoteluri în regim all inclusive, cu masa tradiţională de Paşte.

Angelica Chirică, manager marketing resort Nisipurile de Aur: „Cei mai mulți au vrut să meargă la Nisipurile de aur, Constantin și Elena și Obzor, fiind foarte aproape cumva de graniţa cu ţara noastră. Foarte mulți au stat la 4 stele, cumva explicația vine din faptul că Paștele a picat foarte devreme, vremea nu a fost atât de prielnică, și au ținut să aibă centre spa, wellness în interiorul hotelului pentru a-și petrece timpul"

În Nisipurile de Aur, de exemplu, preţurile au plecat de la 270 de euro, 3 nopţi pentru o cameră dublă. În stațiunea Constantin și Elena de la 300 de euro, iar în Obzor s-au apropiat de 600. Cererea a fost cu 50% mai mare ca anul trecut, de Paște.

În Bulgaria, sezonul estival începe pe 28 aprilie, atunci când sunt aşteptaţi mai mulţi turişti decât de Paște. În Grecia, în schimb, curse charter cu turiști din Europa au început deja să aterizeze pe principalele aeroporturi din ţară. Reprezentanți ai ministerului turismului îi sfătuiesc pe turiștii români să își plănuiască vacanţa de vară cât mai repede posibil, pentru că multe pensiuni și hoteluri sunt deja rezervate aproape în totalitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult