Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Recompense de sute de lei pentru cei care anunță unde sunt porci morți. Cu o condiție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministerul Agriculturii speră să oprească răspândirea pestei porcine cu recompense.

 

Cei care anunță autoritățile că au găsit pe câmp sau în pădure porci morți vor primi 65 de lei de la stat. Pentru mistreți, suma este de patru ori mai mare.

Reporter: ”Ce faceţi dacă vedeţi un porc mort pe câmp?” Fermier: ”Ce să facem, luăm cazmaua şi săpăm o groapă şi-l îngropăm în pământ, aşa. Păi dar ce să-i facem, să-i aducem la miliţie?"

Răspunsul oferit de acest bărbat este greşit, susţin cei din Ministerul Agriculturii. Oamenii ar trebui să anunţe autorităţile, iar ca să îi impulsioneze, ministrul Petre Daea le-a pregătit o recompensă.

Petre Daea: "Am spus că este un milion şi ceva gândindu-mă la o sumă medie, pentru că ea este diferită. Pentru mistreţi este undeva la 255 de lei, dacă am eu în minte toate cifrele şi, pentru cei domestici, undeva la 65 de lei, cam aşa ceva."

Citește și
Porc santinela
Testul împotriva pestei-porcine: porcii-santinelă trebuie să supraviețuiască 45 de zile

Dragoș Frigioiu, consilier DSV Brăila: "Pentru fiecare notificare, anunţ, cetăţeanul primeşte 65 de lei. Cu condiţia să conserve, să păstreze, să aştepte acolo până vine medicul veterinar oficial delegat din partea Direcţiei."

Banii pentru plata recompenselor sunt daţi din bugetul ANSVSA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult