Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acuzații grave pentru un bărbat condamnat pentru că a violat o fată de 11 ani. A fost eliberat anul trecut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un violator eliberat din închisoare a fost arestat marți, după ce martorii spun că a ademenit două fetiţe de 5 şi 8 ani într-o scară de bloc din Huşi.

 

A mai stat după gratii pentru că a agresat în trecut o copilă de 11 ani, iar după ce şi-a executat pedeapsa a mai atacat două minore, însă poliţiştii care l-au cercetat nu au reuşit să adune suficiente probe.

 

Cazul aduce în discuţie problema agresorilor sexuali care, în România, nu sunt monitorizaţi aşa cum se întâmplă în alte state.

Suspectul de 33 de ani a fost eliberat din închisoare anul trecut, după 8 ani de pedepasă pentru viol, dar nu a a renunţat la obiceiurile bolnave, chiar dacă până în aprilie a stat internat şi la psihiatrie la Socola.

Poliţiştii îl indică drept principal suspect în două cazuri de agresiune sexuală şi tentativă de viol. În august şi octombrie anul trecut, victime i-ar fi fost o fată de 9 ani şi o alta de 12 ani.

Citește și
bashar al assad
Bashar al-Assad, ”într-o dispoziție bună” după atacuri. Ce le-a spus parlamentarilor ruși

La acea vreme, bărbatul a fost cercetat în libertate pentru că poliţiştii nu au avut suficiente probe să îl reţină.

Duminică, individul a atacat din nou. A molestat două fetiţe de 5 şi respectiv 8 ani, după ce înainte le-a urmărit când se jucau pe o bancă. Copila de 8 ani a reuşit să scape şi să o salvezeze şi pe prietena ei mai mică.

”Ea a avut curajul să tragă pe sub mâna lui şi să o tragă pe fata aia mică şi asta a fost. 2-3 minute le-am scăpat din ochi, el le-a pândit. Era pe scara asta la mine, acest om nu trebuie să stea pe lângă noi, să se rezolve, să se ducă unde îi e locul", a povestit bunica uneia dintre fetițe.

Agresorul a fugit, când în scară a intrat cineva.

”Am mers pe scări, când am întors capul s-a ridicat şi el. A mers printre maşini la ele. Când am intrat în scara blocului nu mi-am dat seama să îl urmăresc. Când am coborât, el nu mai era. Fata îmi spune că nenea ăla cred că e nebun. A venit şi ne-a arătat nu ştiu ce”, povestește un vecin.

Suspectul a fost repede identificat de poliţişti, pe baza semnalmentelor date de fetiţe şi de vecinul lor şi a fost arestat pentru 30 de zile.

Cazul readuce în atenţie problema prădătorilor sexuali pe care autorităţile o ignoră. La noi în ţară, o dată la patru zile, un copil este abuzat sexual. După modelul american, un parlamentar vrea să întocmească un registru cu pedofilii și violatorii condamnați şi, timp de 20 de ani, indivizii să fie monitorizaţi.

"De multe ori, în spatele infracţiunii se ascunde o psihologie psihiatrică. Pentru că pedofilia este o boală, persoana care suferă de ea este bolnavă, însă, din acest punct de vedere, România nu are absolut nici un program ţintit către persoanele care suferă de pedofilie", explica psihiatrul Gabriel Diaconu.

Registre cu prădătorii sexuali există în Statele Unite sau Anglia. Iar Cehia şi Germania au adoptat legi dure prin care pedofilii sunt castraţi chimic.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult