Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inculpați în dosarul Țăndărei: De 10 ani suntem torturaţi. Nu avem drepturi pentru că suntem rromi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Emisiunea România, te iubesc a prezentat caracatiţa cerşetoriei, dar şi neputinţa statului român în faţa imaginii dezastruoase pe care conaţionali de-ai noştri ne-o fac, dar şi eşecul autorităţilor judiciare în combaterea reţelelor transfrontaliere.

În februarie 2019, la Tribunalul din Miercurea Ciuc, 25 de de indivizi consideraţi traficanţi de copii din oraşul Ţandărei au fost achitaţi în prima instanţă.

Florian Schianu, inculpat: "Suntem toţi presionaţi şi torturaţi că pe vremea dinainte. Nu avem ce zice pentru că de 10 ani de zile tot suntem torturaţi. Nu prea avem drepturi aicea pentru că suntem rromi, în Occident avem toate drepturile şi aici suntem băgaţi ca torturaţi.”

Nelu Stoian, inculpat: "Uite pentru o procură care am făcut-o lu tata, sufăr de 10 ani. Pentru fraţii mei care a făcut tata o procura, își bate joc de noi.”

Marcel Sichean,inculpat: "Aicea în România mi s-a adus o acuzaţie de trafic de minori pe care nici n-am făcut, nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva, m-a luat din mijlocul familiei mele, din mijlocul familiei mele şi mi-a adus o acuzaţie la adresa mea care nu e adevărat nimic, toate sunt minciuni."

Citește și
RTI Tandarei
Cum a eșuat în instanță dosarul Țăndărei și cine sunt presupușii păpușari ai rețelei

Pentru multe din încadrările făcute de anchetatori faptele s-au prescris. Dosarul, lucrat împreună cu poliţia britanică a fost târât 9 ani în instanţele româneşti. 53 de termene care ridică mari semne de întrebare pentru actul de justiţie.

Inculpat: "Ce trafic să facem, cu copii noştri, cu copii nostril, ce să facem?! Ne plimbă de colo colo, dar nici nu mai ştiu ce să facă cu noi, dacă englezii care au spus că am făcut noi trafic acolo, de ce nu ne-a luat englejii acolo şi ne-a luat românii?"

Dosarul este acum la Curtea de apel Târgu Mureş. DIICOT a făcut recurs, dar şansele ca cei inculpaţi să păţească ceva sunt mici.

Florian Schianu, inculpat: "Nu suntem vinovaţi, avem copii, avem familie. Să ne lase în pace că avem familie, copii. Aveam societăţi, eram liniştiţi. De 10 ani de zile ne plimbă, nu ne-a luat în consideraţie nimic, care avem reşedinţă, care lucram."

Urmăriți aici emisiunea integrală!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult