Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Razie în toată țara. Sancțiunea primită de un șofer cu autobuzul ruginit şi anvelopele uzate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de români sunt puşi zilnic în pericol de către şoferii de autocare şi microbuze care pornesc la drum cu vehicule uzate sau avariate, transporta pasageri peste capacitatea maşinii, circula cu viteza şi chiar se aşază băuţi la volan.

Poliţiştii din toată ţara au făcut verificări pe drumurile din ţară, în cadrul campaniei europene "TRUCK and BUS", care se desfăşoară în perioada 22-28 iulie. Doar La Braşov, în această dimineaţă, agenţii au descoperit şi sancţionat mai multe nereguli.

Echipajele de poliţie au oprit autocarele, autobuzele şi microbuzele şi au verificat starea maşinilor. Un şofer are de plată 145 de lei în 15 zile după ce agenţii au constatat că autobuzul este ruginit şi are anvelopele uzate.

Gheorghe Șerbuc, şofer: "Este un pic de rugină ieşită la maşină şi pentru aia mi-a luat talonul, trebuie reparată, într-adevăr au dreptate şi ei, vedeţi şi dumneavoastră parcurile astea din România cum sunt"

Achim Ferar, agent şef în cadrul IPJ BRaşov. "Am mai descoperit autobuze care nu respectau condiţiile tehnice,  aveau defecţiuni la sistemul de iluminare, coroziuni cu străpungeri, anvelope uzate peste limita admisă"

Citește și
Preot rănit într-un accident după ce a furat bani din parohie
Preot rănit într-un accident după ce a furat bani din parohie. Ce au găsit polițiștii la el acasă

Poliţiştii au verificat şi dacă şoferii au toate actele necesare: licenţa de transport, asigurarea pentru persoane şi bagaje şi licenţa de traseu. Unii au fost prinşi pe picior greşit...

Pasagerii se plâng deseori de condiţiile de transport şi mărturisesc că nu se simt în siguranţă.

Pasager: "Am anumite dubii, şoferii merg agresiv şi frâna o pun greu, mai au puţin şi intră în cel din faţă şi sistemul de la schimbătorul de viteza e uneori.. bruschează efectiv, nu e cel mai ok"

Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov: "Printre obiectivele acţiunii se număra depistarea şi sancţionarea celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor de odihnă şi funcţionarea aparatelor tahograf".

Acţiunea face parte din campania europeană Truck and Bus care se desfăşoară simultan în toate ţările membre UE vreme de 7 zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult