Preot rănit într-un accident după ce a furat bani din parohie. Ce au găsit polițiștii la el acasă

Dată publicare: 24-07-2019 11:43
Dată actualizare: 24-07-2019 12:18


Preot rănit într-un accident după ce a furat bani din parohie

Intervenind la locul unui accident rutier petrecut în California, echipele de salvare au găsit un preot cu şoldul fracturat, dar şi o pungă în care se aflau 18.000 de dolari, furaţi de acesta din parohia locală.

Într-un comunicat dat publicității, miercuri, dieceza din Santa Rosa, la nord de San Francisco, a anunţat că banii au fost găsiţi în maşina preotului Oscar Diaz, în momentul accidentului, pe 17 iunie.

În urma cercetărilor, s-a constatat că bărbatul de 56 de ani furase în ultimii 15 ani peste 95.000 de dolari din parohiile în care a slujit.

"Sunt profund întristat că acest lucru s-a întâmplat şi a afectat parohiile în care acesta a slujit", a declarat într-un comunicat episcopul Robert Vasa, precizând că Oscar Diaz a recunoscut că a furat bani din donaţii.

"Nu se ştie exact câţi bani a furat în total şi nu poate nu se va afla niciodată, dar dieceza se angajează să stabilească cât mai exact suma exactă sustrasă de la fiecare parohie", a adăugat Vasa.

Pungi pline de bani, găsite la preot acasă

 

Oscar Diaz, care este preot de 25 de ani, a declarat echipei de prim-ajutor că în punga plină cu bancnote se află salariul său, însă un angajat al spitalului a sunat în cele din urmă la poliţie, care a contactat dieceza.

În urma unei percheziţii în biroul preotului s-au descoperit un număr mare de pungi cu bani lichizi, a completat episcopul. Preotul ar fi depus, de asemenea, cecuri destinate parohiilor în contul său personal.

"Părintele Oscar este suspendat în prezent. Nu se ştie ce se va întâmpla cu el în viitor", a spus Vasa.

Cu toate acestea, episcopul a ţinut să precizeze că dieceza nu intenţionează să-l urmărească în justiţie, în parte din cauza cheltuielilor de judecată.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

Tags: preot, accident, bani, furt,


VIDEO PROTVPLUS.RO