Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Razie de amploare a Poliției Române în opt județe. Un grup infracțional uriaș este vizat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aradul a fost marți sub asediu. Polițiști din 11 județe, sprijiniți de drone, dar și de un elicopter, au descins pe urmele unei grupări de traficanți de țigări, care era coordonată din această parte a țării de patru ani.

Vizați au fost și unii transportatori de marfă, cu ajutorul cărora era mutat tutunul. Perchezițiile au fost făcute la o lună și jumătate după uciderea omului de afaceri Ioan Crișan, despre care s-a speculat, la un moment dat, că ar fi avut legături cu traficul de țigări. În ancheta asasinatului nu a fost reținut, deocamdată, niciun suspect.

Era încă noapte când în Arad și în alte opt județe au început perchezițiile. 157 de adrese au fost vizate. Imaginile au fost filmate de o dronă care a monitorizat din aer operațiunea. Polițiștii din Trupele Speciale sar gardul unei case. În alta parte, dintr-un elicopter dotat cu o cameră cu termoviziune s-au transmis informații trupelor de la sol despre poziția exactă a suspecților.

Procurorii DIICOT au coordonat intervenția. În Arad a fost și șeful Poliției Române. Descinderile au fost făcute de ofițeri de la Crimă Organizată și de la Economic.

Din locurile unde au fost făcute percheziții, anchetatorii au ridicat țigări dar și un autoturism Ferrari.

Citește și
Razie trafic - 3
Cu permisul luat de o zi, un tânăr a fost oprit și amendat. Ce probleme i-au găsit polițiștii

90 de persoane au fost aduse aici la sediul IPJ Arad și la Sediul Central DIICOT. Polițiștii români au colaborat cu autoritățile din Marea Britanie, Germania, Franța și Ungaria.

Reporter: ”Pentru ce v-au adus?”

Suspect: ”Pentru spălare de bani, contrabandă, droguri, și alte prostii pe acolo. Au intrat peste noi dimineața. Era poarta deschisă, ne-am văzut cu ei drept în casă, dar au avut mandat de percheziție și aducere.”

Potrivit anchetatorilor, traficanții cumpărau țigări din Serbia, Ucraina și Republica Moldova, apoi le ascundeau în TIR-uri controlate de cetățeni străini și le aduceau în România. La vamă nu plăteau taxe. Spuneau fie că mașinile sunt goale, fie că transporta paste făinoase ori panouri din lemn. O parte dintre țigările de contrabandă, spun procurorii DIICOT, erau vândute în țară. Restul erau trimise ulterior în Marea Britanie, Germania și Franța, ascunse, de această dată, în TIR-uri care transportau de cele mai multe ori piese auto.

Numai în Anglia, autoritățile vorbesc de un prejudiciu de zece milioane de lire sterline pentru neplata taxelor.

Petre Fortian, avocatul unui suspect: ”Li s-au luat declarații. În rest, ancheta e în desfășurare. Spălare de bani, trafic de țigări, dar concret, nicio probă la dosar împotriva clientului meu, nicio probă."

Aradul, județ în care s-au făcut cele mai multe percheziții, este un punct fierbinte pe harta traficului de țigări. Numai anul acesta aici au fost confiscate peste opt milioane de țigări în valoare de aproape patru milioane de lei.

În cazul asasinatului lui Ioan Crișan, de acum o lună și jumătate, s-a vorbit, de asemena, de legături cu traficanții de țigări. Anchetatorii au verificat dacă TIR-urile omului de afaceri au fost implicate în această afacere ilegală.

Până acum, cei care se ocupă de anchetă nu au făcut nicio declarație oficială referitoare la moartea bărbatului și nu a fost prins niciun suspect.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult