Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răsturnare de situație pe piața imobiliară. Orașul din România cu cele mai scumpe locuințe. Capitala nu a mai prins podiumul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Surprize pe piața imobiliară. Oradea a ajuns în topul orașelor cu cele mai scumpe locuințe și a depășit Timișoara la prețul mediu pe metru pătrat util.

Iar, Capitala a fost întrecută de Brașov la acest capitol. La polul opus, cei care aleg să-și ia o casă la Reșița sau Giurgiu plătesc cel mai puțin.

Însă timpul pe care un apartament îl petrece în piață nevândut s-a dublat în multe localități.

Eduard și Teo au găsit să își cumpere un apartament cu trei camere, în Capitală, după ce au căutat aproape trei luni.

Eduard, cumpărător: „Prețurile au crescut ușor în ultimul an în aproape în toate orașele din țară. Nu a fost un proces foarte greoi dat fiind faptul că noi deja știam cam ce căutăm și în ce zonă căutăm”.

Prețurile au crescut ușor în ultimul an în aproape în toate orașele din țară.

Citește și
Mussomeli
Orașul european în care poți închiria o casă pentru doar un euro. „Toată lumea este fericită aici”

Cele mai mari prețuri medii pentru cumpărarea unei locuințe sunt în continuare la Cluj-Napoca unde un metru pătrat util este peste 2.600 de euro. Bucureștiul a fost detronat ușor de Brașov după ce acolo casele și aprtamentele s-au scumpit cu aproape 14% în ultimul an. Și Constanța concurează cu Bucureștiul la acest capitol. Totuși, surpriza acestei primăveri este Oradea care a depășit Timișoara la prețul mediu pe metru pătrat.

Orașele în care se vând cel mai greu apartamentele

Daniel Crainic, specialist în piața imobiliară: „Brașovul are această caracteristică fiind un oraș turistic, atrage mult interes din partea investitorilor pentru închirierea pe termen scurt și atunci e o cerere suplimentară care pune presiune pe prețuri. Oradea, pe de altă parte, este un oraș care beneficiază de investiții private dar și publice”.

De altfel, în majoritatea orașelor din țară timpul pe care un apartament îl petrece în piață, nevândut, a crescut comparativ cu anii trecuți. Cel mai greu se vând apartamentele din Cluj-Napoca, Constanța și Timișoara.

Gabriel Apostu - cofondator agenție imobiliară: „Motivul principal că apartamentele stau mai mult în piață cred că e prețul supraevaluat de proprietari din păcate. În Timișoara prețul apartamentelor pe metrul părtat e 1.500 de euro și ei le postează undeva la 1.800-1.900 de euro și automat nu prezintă interes în primele 2-3 luni”.

Garsonierele și apartamentele cu două camere se vând cel mai ușor.

Tatiana Tudor, manager de proprietăți: „Sunt persoane care achiziționează pentru investiție și atunci se duc mai mult pe partea asta de achiziționarea garsonierelor și automat intră în chirie mai ușor.”

În februarie au fost cumpărate aproape 54.000 de locuințe în toată țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult