Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răsturnare de situație. Ce pedeapsă a primit până la urmă șoferul care a ucis o elevă pe trecerea de pietoni, în Satu Mare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Răsturnare de situație, în cazul tânărului, care - acum mai bine de un an - a accidentat mortal o elevă de 15 ani, pe o trecere de pietoni din județul Satu Mare.

După ce inițial a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, magistrații Curții de Apel au hotărât că băiatul trebuie să meargă după gratii, iar decizia este definitivă.

"A fost dureros, am aşteptat să se termine procesul ca să ne liniștim", spune familia.

La un an și jumătate de la tragedie, magistrații Curții de Apel Oradea au decis că șoferul care a lovit-o pe Tatiana cu mașina și a fugit de la fața locului va sta trei ani după gratii.

Raul Buie, fratele Tatianei: „Nu prea am crezut că se va schimba decizia pentru că marea majoritate a accidentelor rutiere primesc o sentinţă cu suspendare. Nu i-am putea spune o bucurie, dar cel care a greşit plăteşte. A fost dureros, am aşteptat să se termine procesul şi toate ca să ne liniştim.”

Mădălin Jijie, avocatul familiei: „Cred că această decizie are valoare și de precedent cred că este benefică pentru societate, societate care în ultima perioadă a înțeles gravitatea acestor fapte și necesitatea de a răspunde penal."

Anul trecut, pe 9 februarie, Tatiana a fost izbită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mergea spre școală.

Șoferul, care atunci avea 18 ani, a plecat fără să oprească. Ulterior, a sunat la poliție și s-a predat. Grav rănită, adolescenta s-a stins după o săptămână. Atunci părinții au acceptat să îi doneze organele și au fost salvați astfel trei copii.

Daria Blaga, prietena Tatianei: „Tatiana a fost cea mai bună prietenă a mea, ne ştim de când aveam cinci ani, mereu găsea ceva bun în orice lucru."

Vanessa Bordaș, colega de bancă a fetei: „Speram că îşi va reveni şi va veni lângă noi în clasă, i-am lăsat bancă la locul ei şi o aşteptam, ştim că nu va reveni, dar îi păstrăm amintirea în sufletele noastre. Mi-e foarte dor şi în fiecare zi îmi aduc aminte de ea."

Șoferul, condamnat acum la închisoare cu executare, nu mai are voie nici să conducă, timp de 5 ani. De asemenea, rudele fetei trebuie să primească daune morale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult