Răsturnare de situație. Ce pedeapsă a primit până la urmă șoferul care a ucis o elevă pe trecerea de pietoni, în Satu Mare

×
Codul embed a fost copiat

Răsturnare de situație, în cazul tânărului, care - acum mai bine de un an - a accidentat mortal o elevă de 15 ani, pe o trecere de pietoni din județul Satu Mare.

După ce inițial a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, magistrații Curții de Apel au hotărât că băiatul trebuie să meargă după gratii, iar decizia este definitivă.

"A fost dureros, am aşteptat să se termine procesul ca să ne liniștim", spune familia.

La un an și jumătate de la tragedie, magistrații Curții de Apel Oradea au decis că șoferul care a lovit-o pe Tatiana cu mașina și a fugit de la fața locului va sta trei ani după gratii.

Raul Buie, fratele Tatianei: „Nu prea am crezut că se va schimba decizia pentru că marea majoritate a accidentelor rutiere primesc o sentinţă cu suspendare. Nu i-am putea spune o bucurie, dar cel care a greşit plăteşte. A fost dureros, am aşteptat să se termine procesul şi toate ca să ne liniştim.”

Citește și
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

Mădălin Jijie, avocatul familiei: „Cred că această decizie are valoare și de precedent cred că este benefică pentru societate, societate care în ultima perioadă a înțeles gravitatea acestor fapte și necesitatea de a răspunde penal."

Anul trecut, pe 9 februarie, Tatiana a fost izbită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce mergea spre școală.

Șoferul, care atunci avea 18 ani, a plecat fără să oprească. Ulterior, a sunat la poliție și s-a predat. Grav rănită, adolescenta s-a stins după o săptămână. Atunci părinții au acceptat să îi doneze organele și au fost salvați astfel trei copii.

Daria Blaga, prietena Tatianei: „Tatiana a fost cea mai bună prietenă a mea, ne ştim de când aveam cinci ani, mereu găsea ceva bun în orice lucru."

Vanessa Bordaș, colega de bancă a fetei: „Speram că îşi va reveni şi va veni lângă noi în clasă, i-am lăsat bancă la locul ei şi o aşteptam, ştim că nu va reveni, dar îi păstrăm amintirea în sufletele noastre. Mi-e foarte dor şi în fiecare zi îmi aduc aminte de ea."

Șoferul, condamnat acum la închisoare cu executare, nu mai are voie nici să conducă, timp de 5 ani. De asemenea, rudele fetei trebuie să primească daune morale.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
Strat de zăpadă de peste patru metri pe Transfăgărășan. Drumarii lucrează într-o zonă dificilă, cu risc de avalanșă. VIDEO
Strat de zăpadă de peste patru metri pe Transfăgărășan. Drumarii lucrează într-o zonă dificilă, cu risc de avalanșă. VIDEO

Drumarii care deszăpezesc Transfăgărăşanul pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac şi-au propus să redea circulaţiei rutiere cât mai repede acest drum. Totuși, ei au dat de un strat gros de zăpadă, de peste patru metri.

 

La 70 de ani, își bătea iubita mai tânără. Bătrânul a ajuns după gratii, deși femeia a refuzat să vorbească
La 70 de ani, își bătea iubita mai tânără. Bătrânul a ajuns după gratii, deși femeia a refuzat să vorbească

La 70 de ani, un bătrân din Bistrița-Năsăud își bătea iubita, și a ajuns în arestul Poliției. Femeia a a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Spitalul
Spitalul "Foișor" anunță că Florin Piersic prezintă o "stare generală gravă". Care este cea mai mare problemă a actorului

Spitalul "Foișor" din București, acolo unde Florin Piersic a fost transferat joi dimineață, a anunțat că marele actor "prezintă cu o stare generală gravă".

Recomandări
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”

Premierul Marcel Ciolacu promite sancționarea comercianților care practică ”shrinkflation”, respectiv reducerea gramajului produsului, fără a i se scădea prețul.

Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare:
Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare: "Viața mea s-a terminat!". E așteptat verdictul instanței

Cea mai lungă zi din procesul lul Vlad Pascu, tânărul care a provocat teribilul accident din 2 Mai, a început, joi dimineață, la Mangalia.

Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.