Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport oficial în cazul femeii incendiate la Floreasca: "O cascadă de nereguli grave"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătăţii a declarat, în ședința de guvern de luni, că raportul preliminar al Corpului de control în cazul pacientei de la Spitalul Floreasca denotă "o cascadă de nereguli deosebit de grave".

Victor Costache a menţionat, la începutul şedinţei de guvern, că are deja un raport preliminar al Corpului de control care denotă "o cascadă de nereguli deosebit de grave" şi că va face tot posibilul ca acest gen de "eveniment revoltător" să nu se mai repete.

Costache a dat asigurări că echipele ministerului ”lucrează pentru aflarea adevărului”, în cazul femeii de la Spitalul Floreasca care a fost arsă în timpul unei operaţii, scrie News.ro. ”Din păcate, după cum ştiţi, pacienta a decedat ieri seară şi vrem să transmitem condoleanţele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave şi vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-un spital din România şi să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului. Am trimis Corpul de Control din primul moment în care am aflat, Inspecţia Sanitară de Stat, Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat ancheta. Vom avea un raport final la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Costache. Premierul Ludovic Orban a solicitat un raport amănunţit. ”Vă solicit un raport foarte amănunţit care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii. Că pleacă de la prima operaţie şi apoi ulterior, care au fost toate amănuntele. Este foarte important şi cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea pentru că se ştie că acel dezinfectant este utilizat pentru dezinfectarea mâinilor şi numai pentru dezinfectarea mâinilor. Sunt multe amănunte acolo care trebuie edificate astfel încât să se ştie adevărul pentru că probabil va fi şi o anchetă realizată de Parchet şi acolo noi trebuie să punem la dispoziţia Parchetului toate informaţiile care sunt rezultate dintr-un control efectuat cât se poate de exigent şi în cele mai mici amănunte”, a spus Orban.

În final, ministrul Costache a dat asigurări că cei responsabili vor fi sancţionaţi.

”Vreau să vă asigur că responsabilii vor fi sancţionaţi conform legii”, a spus Costache.

Citește și
spitalul floreasca
Femeia care a ars pe masa de operaţie la Floreasca a murit. Mesajul ministrului Sănătății

Potrivit lui Costache, raportul final pe acest caz va fi gata la începutul săptămânii viitoare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult