Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Radu Mazăre a fost reţinut în Madagascar de autorităţile locale. Anunțul Poliției Române

Your browser doesn't support HTML5 video.

O veste sosită din Madagascar a bulversat opinia publică: Radu Mazăre, implicat în mai multe scandaluri răsunătoare de corupţie, a fost reţinut de autorităţile de acolo, anunţă Poliţia Română.

Fostul primar al Constanței a fugit din ţară la sfârşitul anului 2017, pe când se afla sub control judiciar. Pe Mazăre îl aşteaptă o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje.

Poliţia Romană a anunţat oficial că Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar. Va sta după gratii 6 zile atât cât este valabil mandatul. Acest lucru se întâmplă la aproape un an şi jumătate de când fostul primar al Constanței a plecat din țară, înainte ca pe numele său să fie emis un mandat de arestare prevetivă. Deja s-au început demersurile pentru extrădare.

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni ani de închisoare, în dosarul ”Polaris”  

Radu Mazăre a fost reţinut joi de autorităţile din Madagascar, afirmă surse din poliţie. Avocatul său susţinea acum un an că fostul primar al Constanţei a primit protecţia autorităţilor din ţara africană.

Mazăre a fugit în Madagascar cu toate că era supus controlului judiciar. Pe 3 mai, magistrații instanței supreme l-au condamnat pe Radu Mazăre la 9 ani și 10 luni ani de închisoare, în dosarul „Polaris”, decizia nefiind definitivă.

Citește și
Radu Mazare
Oficial din Madagascar, despre Radu Mazăre: situația fostului primar are 3 rezolvări

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Cum a fugit din ţară Radu Mazăre  

În decembrie 2017, fostul edil nu s-a prezentat la poliţie. A dat în schimb un telefon prin care a informat autorităţile că este în Madagascar, unde a cerut azil politic.

Poliţiştii au sesizat de urgenţă Înalta Curte de Casaţie, iar magistraţii au emis un mandat internaţional de arestare. 

Radu Mazare, arestat pentru 6 zile  

”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.” a anunțat Poliția Română.  

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult