Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protest cu sute de maşini pe drumurile din Moldova, pentru urgentarea construirii de autostrăzi. GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Locuitorii Moldovei vor autostrăzi cât mai repede! Acesta este mesajul pe care l-au trimis sâmbătă guvernanților sute de șoferi și motocicliști din șapte județe, aflate în nord-estul României.

Oamenii au mărșăluit pe drumurile naționale și cer concretizarea infrastructurii rutiere, în această provincie istorică. Autostrăzile A7 și A8 există, deocamdată, doar pe hârtie.

La volanul camioanelor, mașinilor sau din șaua motocicletelor, oamenii au răspuns apelului făcut de două asociații din Iași. Au ales drept destinație a marșului comuna Cristești - localitate simbol, unde ar urma să se intersecteze cele două autostrăzi A7 și A8, de care Moldova are atâta nevoie.

La granița dintre Neamț și Iași li s-au alăturat protestatari din Vrancea, Suceava, Botoșani, Bacău și Vaslui. Mesajul este unanim: nu vrem că Moldova să rămână izolată de restul țării!

Dorin Dobrincu, Mișcarea pentru dezvoltarea Moldovei: „Fără finanțare autostrăzile Moldovei rămân promisiuni frumoase din gura politicienilor. Există programe europene din care se pot finanța sectoare bune de autostradă, vrem alocări bugetare clare."

Citește și
Cruce și sicriu pentru sportul românesc. Sindicaliștii spun că se pregătesc tunuri imobiliare în locul performanțelor
Cruce și sicriu pentru sportul românesc. Sindicaliștii spun că se pregătesc tunuri imobiliare în locul performanțelor

Protestatar: „Eu îmi desfășor activitatea în mai multe orașe și să existe o autostradă mi-ar micșora drumul de deplasare, așa pierd 4 ore dus întors"

Pentru a se asigura că vocea lor va fi auzită, oamenii au citit așa-numita proclamație de la Cristești.

Cătălin Urtoi, Asociația Împreună pentru A8: „Astăzi ne vedem nevoiți să protestăm din nou.Din nou pentru autostrăzile la care Moldova are tot dreptul pentru a se dezvolta așa cum merită."

A7 (Ploiești-Pașcani) și A8 (Ungheni-Iași-Târgu Mureș) au făcut până acum pași timizi. Abia în urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare a tronsonului Târgu Neamț-Iași-Ungheni, după un an de proceduri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult