Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proiectul de mutare a sălilor de jocuri la periferia orașelor. Numai pe Calea Moșilor sunt nouă în 900 de metri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sălile de jocuri de noroc s-ar putea muta la periferia orașelor, la cel puțin 300 de metri depărtare de școli. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect votat deocamdată de Senat.

Dacă legea va trece și de Camera Deputaților, în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori păcănelele vor fi interzise, iar cei care permit accesul minorilor în aceste spații vor fi sancționați dur, până la anularea licenței pentru trei ani.

Legea prevede că sălile de jocuri de noroc vor fi mutate la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașelor. Politicienii anunță modificări importante pentru această industrie. Rămâne de văzut dacă toate vor fi votate.

Alfred Simonis, președinte interimar Camera Deputaților: „De exemplu, între București și Voluntari nu e nicio distanță, ultima casă din București e lângă prima casă din Voluntari. Practic, ori Voluntari, ori Bucureștiul vor putea autoriza în maxim 50 de metri de la graniță, în interiorul uneia sau alteia, o astfel de sală de jocuri. Câștigul este că numărul lor va fi limitat, nu vor mai fi în mijlocul orașelor și, foarte important, vor fi cu autorizație de funcționare la primării, și știm atunci când cineva pățește o nenorocire în urma unei pierderi de tipul ăsta.”

Acum, Bucureștiul este plin de săli cu păcănele.

Citește și
The Witcher
Comic Con 2023. Doi actori din serialele ”Game of Thrones” și ”The Witcher”, foarte impresionați de fanii din România

Pe Calea Moșilor, una dintre cele mai importante artere din Capitală, în această zonă găsim câte o sală de jocuri de noroc la fiecare pas. Mai exact, în mai puțin de 900 de metri, sunt nouă astfel de locuri. Adică o sală la o sută de metri distanță. Dacă va fi votat, prin proiectul de act normativ nu numai că acestea vor fi mutate la periferia orașului, dar vor fi amplasate pe o rază de 300 de metri distanță față de școli, parcuri sau biserici.

Tânăr: „Am frecventat puțin cu un prieten, dar nu m-a prins niciodată mania acestor jocuri de noroc, din prietenii mei sunt puțini care fac asta, dar cei care o fac se duc destul de des”

Reporter: Pe sume mari, mici?

Tânăr: „2000-3000 de lei, cam așa”

Cetățean: „Să le desființeze cu totul!”

Reporter: Ați încercat vreodată?

Cetățean: „Nu! Avem mult deranj în timpul nopții. Dacă ar exista una într-un bulevard, o sală de joc, poate că și asta trebuie, dar ceva mai ferit de aceste locuri de joacă pentru copii, de blocuri”.

De asemenea, în localitățile cu până la 20.000 de locuitori va exista o singură sală de jocuri de noroc și nici una în cele cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

Vor crește și sancțiunile pentru organizatorii care permit accesul minorilor. Se vor dubla amenzile, de la 100 de mii de lei la 200 de mii de lei, pentru prima abatere.

La a doua abatere va fi retrasă licența de organizare timp de 6 luni, iar la a treia, organizatorului i se va anula licența fără să aibă dreptul să ceară una nouă timp de trei ani. Inițiatorii se gândesc să includă şi agențiile de pariuri.

De la măsurile actului normativ vor fi excluse jocurile loto. Proiectul va merge mai departe la Camera Deputaților, for decizional.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult