Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Profesorii cer o lege care să-i apere de violența din școli. Vor statut ca demnitarii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Învățători și profesori din toată țara cer schimbarea legislației, astfel încât să fie apărați de actele de violență din școli. Cu alte cuvinte, să se bucure de același statut ca forțele de ordine și demnitarii, în cazul unor agresiuni.

Dascălii spun că nu mai vor să se teamă să meargă la școală din cauza violenței și atrag atenția că ''profesorii sunt umiliți, jigniți, scuipați sau loviți''.

Un proiect de lege cerut Senatului de Federația Sindicatelor Libere din Invățământ prevede că ''personalul didactic beneficiază de protecția acordată celor cu funcții de autoritate publică'', adică se bucură de același statut cu cel al polițiștilor, demnitarilor, medicilor, dacă sunt agresați.

Asta înseamnă că dacă sunt înjurați, amenințați sau chiar loviți în timpul serviciului, agresorii să fie cercetați penal pentru ultraj, ceea ce face că pedepsele pe care le riscă să fie mai mari decât cele din prezent.

Până acum, senatorii nu au dat un răspuns.

Citește și
chelsey leroy
O profesoară a întreținut relații intime cu un elev de 16 ani. Unde se ascundeau

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult