Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul taliban din Afganistan pe teritoriul României. Darwesh Muhamadulah va fi expulzat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile confirmă oficial, prezența primului taliban din Afganistan pe teritoriul României. Individul a fost localizat la Giurgiu, într-un centru pentru azilanți, unde ofițerii de informații l-au prins că promova ''Mișcarea Talibanilor''.

Bărbatul a fost declarat indezirabil din rațiuni de securitate natională și va fi expulzat, dar nu în țara natală, unde spune că viața i-ar fi în pericol, ci într-un stat terț, dispus să îl primească.

Darwesh Muhamadulah este originar din provincia Logar.

După ce a ajuns în România, Darwesh Muhamadulah a solicitat azil, motivând că și-ar risca viața dacă s-ar întoarce în țara natală, unde ar fi susținut fostul regim. Doar că, odată, ce a fost cazat în centrul pentru azilanti de la Giurgiu, tânărul ar fi devenit rapid un lider informal printre ceilalți migranți, în fața cărora ar fi promovat ”Mișcarea Talibană din Afganistan.''

Muhamadulah a mărturisit în fața unui judecător că talibanii l-ar fi vizitat pe tatăl său, rămas acasă, și i-ar fi cerut informații despre ceea ce face el în România. A povestit și că, pe când era în Turcia, în drum spre România, a fost contactat de un taliban pe care-l cunoscuse chiar înainte să fugă spre Europa.

Citește și
femei afgane
SUA au numit un emisar special pentru drepturile femeilor afgane

De aceea, procurorii Parchetului Curții de Apel București susțin că afganul se află într-un stadiu avansat de radicalizare și menține legătura cu insurgenții talibani din Afganistan. Așa că au cerut ca Muhamadulah să fie declarat indezirabil, pentru că există suspiciuni că "urmează să desfășoare activități subversive în favoarea grupării insurgente Mișcarea Talibană din Afganistan".

Verdictul a fost clar: Darwesh Muhamadulah este considerat un risc pentru securitatea națională și a fost declarat indezirabil pentru următorii 10 ani. Ba chiar s-a dat ordin ca el să fie expulzat, dar nu acasă, în Afganistan, pentru a nu fi ucis, ci într-o țară terță, aleasă de el, și unde ar fi primit.

Talibanul spune că are rude atât în Marea Britanie, cât și în Franța!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult