Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un elicopter va pulveriza Apă Oxigenată în Sectorul 6 din București, pentru dezinfecție

Primăria Sectorului 6 a anunțat că un elicopter va survola zona și va pulveriza Apă Oxigenată.

Potrivit primăriei, care citează OMS, soluția este și o substanță organică, antiseptică, deloc toxică, nici pentru oameni, nici pentru animale, dar eficientă contra virușilor.

Operațiunea a fost numită de edilii de la 6 „Ploaia de sănătate!”

”Da, peroxidul de hidrogen (soluția cunoscută popular drept apa oxigenată) este un dezinfectant natural, 100% biodegradabil, iar concentrația utilizată în procedeul de pulverizare aeriană este între 0,5-0,8%, rezultând din această diluție o soluție non-corozivă, prietenoasă cu mediul”, se arată în comunicatul primăriei.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: “Viața noastră s-a schimbat radical în ultimele săptămâni, iar noi, cei din administrația locală, căutăm metode inovative de a dezinfecta spațiile publice, astfel încât membrii comunității să se simtă în siguranță. Începând de astăzi, suplimentăm metodele clasice de a combate răspândirea noului coronavirus printr-o metoda nouă și mai rapidă pentru dezinfecție: pulverizarea aeriană. Nicio măsură nu este de prisos, dacă ajută la combaterea acestei pandemii, iar eu voi încerca prin orice mijloace să previn infectarea locuitorilor Sectorului 6”.

Citește și
Coronavirus
Aproximativ 30% din bolnavii cu coronavirus nu sunt detectaţi de testele actuale

Soluția va fi pulverizată zilnic dintr-un elicopter Robinson pilotat de Cornel Antonovici. Intervalul orar variază în funcție de condițiile atmosferice, care pot influența procesul de dezinfecție.

Poliția Locală va asigura informarea populației prin mijloace audio!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult