Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prețurile legumelor pentru murături au crescut chiar și de trei ori față de 2021. Cât costă un borcan gata făcut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Uşor, uşor ne îndreptăm spre sezonul murăturilor, mai ales că piețele sunt pline cu legume gata să fie puse la borcan. Cei drept, în cantități mai mici sau doar de poftă, pentru că prețurile au sărit și de trei ori față de anul trecut.

Dacă nu vreţi bătaie de cap, puteţi să cumpăraţi gogonele sau castraveți din magazine și băcănii, însă, ţineţi cont de faptul că o să plătiţi în plus pentru munca altora.

În băcănii, tronează deja pe rafturi borcane pline cu legume așezate cu dichis în saramură ori oțet, după gust.

Cât poate costa un borcan de murături asortate

Cei care nu vor să mai piardă timpul prin bucătărie și prin piețe, pot cumpăra murăturile preferate din băcănii. Totuși, trebuie precizat faptul că prețurile aici sunt chiar și de două ori mai mari. De pildă, un borcan de murături asortate poate costa 39 de lei.

Ovidiu Oltean, antreprenor: „Vedem și oameni tineri, și oameni la vârsta a doua, sunt oameni care nu mai au capacitatea să se ocupe de aceste activități. Majoritatea clientelor ne-au spus că preferă această variantă, să cumpere de la noi. Își ușurează munca.”

Femeie: „Mai comod, probabil. Nu au unde să le păstreze...”

Şi în fabrici se lucrează intens pentru a face față cererilor venite dinspre lanțurile de magazine.

Silaghi Ioan, antreprenor: „Românul este mare consumator de murături și le caută mai nou în magazine. Murăturile noastre sunt difersificate, varză 70%, mai avem și castraveți, ardei, salate.”

Maria Lazăr, reprezentantă fabrică de murături: „Avem varză murată pregătită pentru sărmăluțe, varză foi sau varză întreagă. Toate vin ambalate.”

Cât pot costa gogoșarii și ardeii iuți

Dacă nu v-am convins, nu-i un secret că tarabele din piețe sunt pline cu legume de sezon. Așa că cei care vor să își pună singuri murăturile au de unde să aleagă. Bani să fie. Cei mai scumpi rămân gogoșarii și ardeii iuți, care pot costa şi 20 de lei kilogramul.

Cumpărăturile făcute direct de la producător pot fi o soluție pentru cei care vor să facă economie.

Viorica Kis, producător: „Vin clienți acasă și mai mult vindem de acasă. Prețul e mai mic de acasă, nu încărcăm marfa, nu o ducem.”

Pe lângă costul legumelor, ţineţi cont de faptul că şi borcanele s-au scumpit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult