Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa internațională, la picioarele lui David Popovici: „Noul Tarzan al înotului”, „Omul care nu are limite”

Your browser doesn't support HTML5 video.

„Bun venit în universul lui Popovici!”, au scris pe Twitter organizatorii Campionatelor Europene de Natație din Roma, după fenomenalul succes al campionului nostru.

 

David Popovici este cel mai tânăr deținător al recordului mondial în proba de 100 metri liber

Duminică, David a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber. A fost felicitat și de cel care deținea până acum acest titlu și se pregătește de semifinalele probei de 200 de metri liber. Cu numai o lună înainte de majorat, David Popovici este cel mai tânăr deținător al recordului mondial.

„Cel mai rapid înotător din lume”, „Noul Tarzan al înotului” sau „Omul care nu are limite” sunt doar câteva din laudele adresate de jurnaliștii din întreaga lume românului David Popovici, după ce a doborât recordul mondial la 100 de metri liber.

Cu 46 de secunde și 86 de sutimi, David a fost mai rapid decât ceilalți competitori, dar și decât Cesar Cielo, brazilianul care a deținut recordul mondial timp de 13 ani.

Citește și
David Popovici și-a donat casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial pentru a ajuta o sportivă grav bolnavă
David Popovici s-a calificat în semifinalele de 200 m liber la Europene. Când va evolua campionul român

„Știam că această zi va veni. Felicitări David Popovici! O evoluție constantă, asta înseamnă să faci performanță la nivel înalt în acest sport. Acum momentul îți aparține! L-ai câștigat și îl meriți! Un alt om este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și drumul lui e abia la început”, a scris fostul campion mondial, Cesar Cielo, pe pagina sa de Facebook.

Nu este prima dată când David câștigă la Roma. La Europeanul de Juniori de anul trecut, David Popovici a venit acasă cu trei medalii de aur.

David Popovici, multiplu campion la înot: „Cred că aceasta este prioritatea mea numărul unu în cariera de înotător, să inspir oamenii, mai ales copiii, fie că sunt italieni sau români. Să-i văd în tribune este cel mai frumos sentiment din lume”.

David Popovici a doborât primul record mondial în urmă cu două luni la Budapesta, la proba de 200 de metri liber. După victorie, David a anunțat că își donează casca și ochelarii pe care i-a purtat în competiție, ca să ajute o fostă vicecampioană la canotaj, grav bolnavă și rămasă pe drumuri cu trei copii. Cine dorește să ajute poate face o donație pe siteul Galantom și este înscris automat în tragerea la sorți pentru obiectele de campion ale lui David.

Și alți sportivi români au reușit să câștige medalii de aur zilele acestea, la alte campionate mondiale sau europene de haltere, canotaj, judo sau gimnastică.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult