Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa britanică: Șansele lui Kovesi pentru funcția de procuror șef european au scăzut

The Sunday Times publică un interviu cu Laura Codruța Kovesi și scrie că UE nu mai este așa convinsă să o numească în funcția de procuror șef european.

”Timp de 5 ani, cât a condus DNA, Laura Codruța Kovesi a trimis în închisoare sute de oficiali corupți și și-a câștigat simpatia populației grație luptei împotriva clasei poltice corupte.

Drept urmare, a fost concediată anul trecut și i-a fost interzis să părăsească țara sau să vorbească cu presa. A fost, spune ea, o încercare rușinoasă de a o împiedica să ocupe funcția de procuror-șef european”, scrie ziarul britanic.

”Au decis să mă dea afară, fără să pot face apel, fără să mă cheme și să îmi arate ce plângeri au fost împotriva mea. Așa, pur și simplu”, le-a spus Kovesi jurnaliștilor britanici.

The Sunday Times scrie și cum Adina Florea a pus-o sub acuzare și i-a interzis să părăsească țara chiar înainte ca guvernele din UE să aleagă viitorul procuror șef european.

Citește și
Kovesi la iesirea de la audieri
Kovesi: „Când știi cum a fost comisă o infracțiune, știi cum să îi prinzi”

”De ce au făcut-o? Pentru că îmi făceam treaba. Nu a fost un atac asupra mea, ci un semnal trimis judecătorilor și procurorilor: dacă întindeți coarda, veți păți ca ea”, susține Kovesi.

Deși judecătorii au anulat măsura impusă de Adina Florea, acuzațiile la adresa lui Kovesi par să îi fi afectat șansele pentru funcția de procuror șef european, mai adaugă The Sunday Times.

În final, ziarul amintește cum PSD, partidul aflat la putere, continuă să o bombardeze pe Kovesi cu fel de fel de acuzații, zilnic.

”Au încercat toate metodele ca să mă intimideze. Dar știți ceva, lumea spune că sunt încăpățânată, iar eu cred că asta este o virtute”, a spus Kovesi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult