Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră în România. Demonstrație de forță cu tancurile franțuzești „Leclerc”, la baza NATO de la Cincu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cele mai scumpe și mai puternice tancuri din lume au tras cu muniție reală, pentru prima dată în România, la un exercițiu desfășurat în poligonul de la Cincu.

Forțele NATO dislocate în țara noastră au la dispoziție 13 asemenea super-arme, care valorează în total peste 100 de milioane de euro.

În poligonul de la Cincu, blindatele noastre - Piranha - și vehiculele militare franțuzești au acționat împreună în cadrul unui exercițiu la care au participat militari români, polonezi, olandezi și francezi. Pentru prima data în România, celebrele tancuri Leclerc au fost pe câmpul de luptă.

Lt. Hugues, militar francez: „Exercițiul a fost intens, nu avem des ocazia să tragem cu muniție reală. Când ești acolo, practic distrugi orice mișcă în jurul tău, tancul în sine este foarte precis. Trebuie să te miști foarte repede să tragi, nu ai mult timp de gândire”.

13 tancuri Leclerc în România

Echipate cu un sistem de propulsie de 1.500 de cai putere, tancurile Leclerc se pot deplasa pe orice teren cu o viteză de până la 70 de kilometri pe oră.

Citește și
lupte tanc
Momentul în care un tanc ucrainean intră în luptă directă cu trupele ruseși | Video

Tunurile cu care sunt dotate au o precizie incredibilă - lovesc ținte aflate la 4 kilometri depărtare și pot folosi șase tipuri de muniție cu o cadență de 12 proiectile pe minut.

13 astfel de tancuri ale armatei franceze au fost aduse în România. Sunt cele mai scumpe din lume. Unul singur valorează aproximativ 9,3 milioane de euro.

Cpt. Marc, militar francez: „Avem oportunități bune de training aici, lucrăm bine împreuna. Avem un poligon care ne permite să tragem. E un spațiu imens aici”.

Alexandre de Feligonde, comandantul batalionului francez: „Asta e primul exercițiu la care am participat cu tancurile Leclerc, să instruim toți soldații cu toate echipamentele să lucreze împreună și să fie eficienți”.

În Baza Militară de la Cincu sunt 700 de militari francezi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult