Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră în țară. Pompierii ISU Mureș se antrenează alături de instructori auto

Your browser doesn't support HTML5 video.

În premieră pentru țara noastră, 50 de șoferi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș se antrenează pe un circuit de mare viteză, alături de instructori auto.

 

Militarii, aflați la volanul autospecialelor, sunt puși în situații extreme, la fel cum se întâmplă și în cazul operațiunilor de zi cu zi.

Circuitul, construit cu fonduri europene și inaugurat în toamna anului trecut, le dă posibilitatea să testeze mașinile de intervenție.

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş au primit sfaturi preţioase de la instructori auto cu experienţă. De pildă, au aflat cum pot stăpâni mai bine autospecialele în condiţii extreme.

După ce teoria a fost predată, pompierii au pus în practică ceea ce au învăţat.

Citește și
salvamont
Persoane surprinse de avalanşă în munţii Călimani. Operațiune de salvare

Pompier: "Ne ajută şi pe plan profesional, ai şi emoţii când conduci, ai girofare toate sunt inevitabile."

Şoferii au fost instruiţi şi pe teren accidentat. Şi asta pentru că de multe ori sunt nevoiţi să intervină în zone greu accesibile.

Pompier: "La abordarea la gradul de înclinare al pantei trebuie să fim atenţi. Nu te întâlneşti în fiecare zi cu astfel de ocazii."

Până acum, pompierii se antrenau doar pe drumurile naţionale, fără să aibă spaţiu suficient pentru testarea maşinilor de intervenţie.

Col Cristian Buhaianu, reprezentant ISU: "Învăţăm conducătorii auto cum să frâneze în situaţii de urgenţă, cum să accelereze în situaţii deosebite deoarece acest lucru scurtează timpi de intervenţie şi reduc cheltueilile pentru mentenanţa."

Antrenamentele pompierilor continua zilele următoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult