Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pregătirea pentru Evaluarea Națională trebuie făcută din timp. Ce recomandă dascălii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pregătirea pentru examenul de clasa a 8-a începe în școala primară. Este avertismentul unor profesori îngroziți de nivelul scăzut al elevilor la final de gimnaziu.

Dascălii le transmit și părinților să se implice pentru a-i ajuta pe copii să recupereze materia. La matematică este nevoie de antrenament zilnic. Iar, pentru română lecturile variate sunt esențiale.

În plus, există mai multe platforme online cu acces gratuit, unde viitorii candidați pot lucra singuri diverse exerciții.

Cei din clasele mai mici pot evita o asemenea dramă, dacă urmează un ghid pentru „igiena” învățării, cred dascălii cu experiență.

Să studieze și să scrie teme fără telefon pe birou. Să își planifice cu ajutorul părinților, recapitulări săptămânale pentru noile lecții.

Citește și
Sarai Rachel James
O mamă şi-a lovit copilul cu maşina, după ce l-a pedepsit să meargă pe jos de la şcoală. Care este starea băiețelului

Apoi, să revadă noțiuni de fonetică sau morfologie din anii anteriori.

Acolo greșesc cel mai mult la examen. Să facă fișe pentru fiecare capitol, dar nu printate, ci de mâna.

Îi vor ajuta să-și amintească ușor ideile principale. Pe care mai apoi le pot dezvolta în subiecte care le cer să arate cum gândesc și să spună profesorului dacă pierd pasul.

​Sigur că nu există o rețetă de mobilizare valabilă pentru toți copiii, pentru că fiecare are temperamentul, afinitățile și toleranța sa pentru efort suplimentar.

Dar, există două principii de care părinții ar trebui să țină cont. La matematică, trebuie create niște automatisme ale creierului.

Asta înseamnă o serie de exerciții lucrate în fiecare zi, fără excepție. Iar la română, cititul le deschide lumea.

Le îmbogățește imaginația și, prin memoria fotografică le fixează varianta corectă de punctuație și ortografie.

Adina Papazi, proferosr de limba română: „Ca profesor trebuie să faci o listă care include repere fundamentale. Nu poți fără „Împăratul muștelor”, „Ferma animalelor”, la clasele mici, dar nu poți să scapi de „Harry Potter”. Trebuie să le dai și ce le place lor.

Compromisul dintre munca în plus și accesul la internet sunt platformele de învățare. Majoritatea create de profesori cu experiență vastă, pot oferi câte un test scurt pe zi, cât să nu epuizeze copilul după școală.

Silviu Dăneț, profesor de matematică: „Și platformele acestea au rolul lor. Sunt unii care trebuie împinși de la spate, alții nu, dar trebuie urmărit”.

Din materia clasei a V-a, copiii primesc obligatoriu la examen probleme de calcul algebric și divizibilitare. Le folosim toată viața, așa că lacunele trebuie neapărat depășite.

Aici e crucială implicarea părintelui. Studiile arată că implicarea acestuia pune cel mai ușor în mișcare „rotițele” din mintea unui copil, adică resorturile de răbdare și energie care îl ajută să crească la nivel academic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult