Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prefectura Bucureşti: Localurile vor fi deschise până la ora 23.00, nu 21.00 cum se stabilise iniţial

Your browser doesn't support HTML5 video.

Restaurantele și cafenelele din Capitală pot funcționa până la ora 23.00, nu doar până la 21.00, cum anunțase initial Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București.

La o zi după redeschiderea localurilor, Prefectura Capitalei susține că a fost vorba despre o eroare de redactare.

Hotărârea de Guvern care reglementează restricțiile în perioada stării de alertă prevede că restaurantele și cafenelele pot funcționa în intervalul orar 6 dimineața- 11 seara.

Nu uitați însă că după ora 23 puteți circula doar dacă aveți un motiv justificat.

CMSU a adoptat o erată în acest sens, corectând eroarea materială.

”Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, s-a constatat o eroare materială în ceea ce priveşte intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00. În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor”, a transmis, marţi, Prefectura Bucureşti. Instituţia precizează că în şedinţa CMSU nu s-a discutat despre modificarea intervalului orar. ”Astfel, potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită Erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi adusă la cunoştinţa publicului. Prefectul municipiului Bucureşti, domnul Traian Berbeceanu, îşi prezintă public scuzele pentru eroarea susmenţionată”, a mai transmis Prefectura Bucureşti. Iniţial, CMSU a decis că funcţionarea localurilor şi a agenţiilor de jocuri este permisă în intervalul 06.00 – 21.00, după scăderea ratei de infectare sub 3 la mie.

Citește și
ECDC: Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie ar putea să circule deja și în Europa
Coronavirus România, bilanț 26 ianuarie. 2.877 de cazuri noi și 97 de decese

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult